Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurhan Kavaklı, Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Göç Konferansı’na katıldı. Kavaklı, konferansta AB-Türkiye Göç Anlaşması’nın basındaki sunumunu ele alan bir bildiri sundu.

The Regent’s Centre for Transnational Studies, Transnational Press London ve Harokopio Üniversitesi’nin işbirliğiyle 23-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında Atina’da düzenlenen Göç Konferansı’nda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurhan Kavaklı katılımcı olarak yer aldı.

Konferans’ta “AB-Türkiye Göç Anlaşmasının Basındaki Sunumu” başlıklı bir bildiri sunan Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, Suriye’deki iç savaşın ardından başlayan zorunlu insan hareketinin yol açtığı kayıt dışı göçü düzenlemek amacıyla AB ile Türkiye arasında yapılan Göç Anlaşmasının basındaki sunumunu değerlendirdi.

Basının göçe ve mültecilere yönelik kamuoyu oluşum sürecinde olduğu gibi,  göçe ve mültecilere ilişkin politika üretim ve karar alma süreçleri açısından da önemli bir işlevi olduğunu vurgulayan Kavaklı, Göç Anlaşmasının basındaki temsilindeki eksiklere dikkat çekti.

Sığınmacıların ve göç konusuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin basında yeterince temsil edilmediğinin altını çizen Kavaklı, bu durumun sığınmacıların seslerinin kamusal alana taşınması açısından sorunlu olduğunu vurguladı. Anlaşmanın basında ağırlıklı olarak Türkiye-AB ile AB ülkelerinin kendi aralarındaki ekonomik ve politik sorunlar ekseninde ele alındığını belirten Kavaklı, böylece aslı sorunun kendi dinamikleri dışında ele alındığını söyledi.