1 Ocak 2010 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında Vakfımız koruyucu ruh sağlığı konusunda yoğun çalışmalar yapmıştır. Vakıf üyeleri ve vakıf başkanımız Prof. Dr. Nevzat Tarhan psikiyatri konusunda farklı kongrelere katılmış ve bu konuları Türkiye’de değişik mecraları kullanmak suretiyle halkımız ile paylaşmıştır.

Toplumu Bilgilendirici Faaliyetler

conference-icon

Konferans, Panel, Eğitim ve Seminerler:

• Ocak 2010
  • Kimsesiz çocuklar için faaliyetlerde bulunan Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’nin tüm faaliyetlerine Vakıf başkanımız katılmış, danışmanlık desteğinde bulunmuş ve bir süre sonra başkanlık görevini üstlenerek faaliyetlerini aktif olarak yönetmeye başlamıştır.
  • 05 Ocak 2010 Salı günü Hisar hastanesinin davetlisi olarak sağlık konulu bir toplantıya vakıf başkanımız katılmıştır.
  • 07 Ocak 2010 Perşembe günü MABİAD Marmara İş Adamları derneğinin davetlisi olarak vakıf başkanımız ’İşadamının psikolojisi, kriz ortamlarında ailesine, çevresine ve çalışanlarına karşı davranışları” konulu bir konferans vermiştir.
  • 09 Ocak 2010 tarihinde  vakıf başkanımız ASFA Dershanesinin davetine katılmış ve ebeveynlere Gençlik Sorunları konulu bir konferans vermiştir.
  • 12 Ocak 2010 tarihinde vakıf başkanımız Adaleti Savunanlar Derneğinin davetine katılmış güncel konular hakkında bir sunumu olmuştur.
  • 16 Ocak 2010 tarihinde vakıf başkanımız İstanbul Boğaziçi Hukukçular Derneğinin davetlisi olarak avukatlara bir konferans vermiştir.
  • 16 Ocak 2010 C tesi günü Şişli Ufuk Kolejinde velilere öğrenci psikoloji konulu bir konferans verilmiştir dernek başkanımız tarafından.
  • 21 Ocak 2010 tarihinde vakıf başkanımız Ümraniye Belediyesinde halka yönelik Gençlik konulu bir konferans vermiştir.
  • 22 Ocak 2010 tarihinde vakıf başkanımız Adapazarı’nda halka yönelik Koruyucu Sağlık konulu halka yönelik bir konferans vermiştir.
  • 23 Ocak 2010 tarihinde İstanbul’da Kalem Koleji öğretmenlerine öğrenci psikolojisi konulu bir seminer verilmiştir.
  • Şubat 2010
  • 06 Şubat 2010 da vakıf başkanımız Ülker Gıda yöneticilerini iş dünyası ve psikolojik sorunlar konulu bir konferans vermiştir.
  • 13 Şubat 2010 tarihinde AK Parti Bahçelievler Gençlik Akademisinde konferans verildi.
  • 18 Şubat 2010 İstanbul Fatih Üniversitesinde bir seminer verildi.
  • Mart 2010
  • 20-21 Mart 2010 da vakıf başkanımız Risale-i Nur kongresine katılmıştır.
  • Nisan 2010
  • 02 Nisan 2010 da vakıf başkanımız Ümraniye Gökkuşağı Kolejinde öğrencilere bir konferans vermiştir.
  • 09 Nisan 2010 da vakıf başkanımız Samsun 19 Mayıs Ünv de Hasta Hakları konulu açık oturuma katılmıştır.
  • 24 Nisan 2010 tarihinde vakıf başkanımız TBMM himayesinde Ankara’da Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı Aile ve Modernite konulu çalıştaya katılmıştır.
  • 24 Nisan 2010 tarihinde vakıf başkanımız Ankara’da Adaleti Savunanlar Derneği’nin paneline katılmıştır.
  • 25 Nisan 2010 tarihinde vakıf başkanımız İSAV’ın düzenlediği panele konuşmacı olarak katılmıştır.
  • 30 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Üsküdar Rehberlik tarafından düzenlenen Yetişkin Otistikler konulu panele konuşmacı olarak katılmıştır.
  • Mayıs 2010
  • 15 Mayıs 2010 tarihinde vakıf başkanımız Bursa Müftülüğü’nün organize ettiği il ve ilçe müftülerine yönelik  bir konferans vermiştir.
  • Vakıf başkanımız 22-26 Mayıs 2010 tarihinde Yurt dışında Dünya psikiyatri Kongresine katılmıştır.
  • 28 Mayıs 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının Grand Cevahir Otelde düzenlediği toplantıya vakıf başkanı katılmıştır.
  • 29 Mayıs 2010 tarihinde vakıf başkanımız Fatih Ali Emiri Kütüphanesinde Emirdağ Yılları sempozyumuna katılmıştır.
  • 29 Mayıs 2010 tarihinde vakıf başkanımız Amasya Derneği ödül törenine katılarak plaket almıştır.
  • Haziran 2010
  • 03 Haziran 2010 tarihinde vakıf başkanımız İstek Bilge Kaan Okullarında ‘Gençlerle Başbaşa’ adıyla bir konferans vermiştir.
  • 11 Haziran 2010 tarihinde vakıf başkanımız İstanbul Kültür Eğitim Vakfı’nın Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’ndeki bir etkinliğine vakfımızı temsilen katılmıştır.
  • 12 Haziran 2010 tarihinde Antalya Belediyesi’nin davetiyle Vakıf başkanımız Sınav Kaygısı ve Gençlik Psikolojisi konulu bir konferans verildi.
  • 25 Haziran 2010 Beşiktaş Rehberlik Araştırma Merkezi’nin Rehber Öğretmenlerine yönelik organize ettiği Ergenlerle İletişim konulu bir konferans verilmiştir.
  • 25 Haziran 2010 tarihinde Karadeniz Ereğlisi’nde vakıf başkanımız Aile İçi Etkili İletişim konulu bir konferans verilmiştir.
  • Temmuz 2010
  • 02 Temmuz 2010 tarihinde Kariyer Zirvesi’ne katılan vakıf başkanımız burada bir konuşma yapmıştır.
  • 03 Temmuz 2010 tarihinde Deniz Feneri derneğinde kahvaltıya katılmış ve sosyal yardım ve ruh sağlığı konulu bir konuşma yapmıştır.
  • 10 Temmuz 2010 tarihinde Bursa’da Bikaced derneğinin davetlisi olarak katılan vakıf başkanımız Ailede Doğru İletişim konulu bir konferans vermiştir.
  • 17 Temmuz 2010 tarihinde vakıf başkanımız Erzurum’da bulunmuş Üniversite öğretim üyelerine eğitim psikolojisi konulu bir konuşma yapmıştır.
  • Ağustos 2010
  • 14 Ağustos 2010 tarihinde vakıf başkanımız Vakfımızı temsilen Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’nin iftarına katılmıştır.
  • 15 Ağustos 2010 tarihinde vakfımızı temsilen Adaleti Savunanlar Derneği’nin iftarına katılmıştır.
  • 18 Ağustos 2010 tarihinde vakıf başkanımız Kanal D üst yönetimine Medya çalışanlarının Psikolojisi konulu bir konferans vermiştir.
  • Vakıf başkanımız Uluslar arası ICNS Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.
  • 20 Ağustos 2010 tarihinde vakıf başkanımız vakfı temsilen Askeri Tıbbiyeliler iftarına katılmıştır.
  • 21 Ağustos 2010 tarihinde vakıf başkanımız İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyetinin davetiyle bir konuşma yapmış ve Yamanlar Kolejinde bir seminer vermiştir.
  • Eylül 2010
  • Vakıf başkanımız 14-18 Eylül tarihinde ECNS kongresinin İstanbul’da organizasyonunu sağladı ve bu kongrede vakıf adına bir tebliğ sundu.
  • 24 Eylül 2010 Cuma Günü Karedeniz Teknik Üniversitesi’nin davetine vakıf başkanımız katılmış ve sağlık güvenliği konusunda bir sunum yapmıştır.
  • Ekim 2010
  • 01 Ekim 2010 tarihinde Şanlıurfa Valiliğinin düzenlediği Parçalanmış Aile ve Çocuk Projesi’ne davetli olarak katılmış ve bir sunumda bulunmuştur.
  • 03 Ekim 2010 tarihinde vakıf başkanımız Kuleli Askeri Lisesi 67’liler buluşmasına katılmıştır.
  • 08 Ekim 2010 tarihinde vakıf başkanımız Başbakanlık Ebeveyn izleme kurulunun Dolmabahçe Sarayında düzenlenen toplantısına katılmış ve görüş bildirmiştir.
  • 09 Ekim 2010 tarihinde vakıf başkanımız Müsiad’ın düzenlediği Fuara davetli olarak katılmıştır.
  • 22 Ekim 2010 tarihinde başkanımız Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin davetlisi olarak öğrencilere Gençlik Psikolojisi konulu bir seminer vermiştir.
  • 30 Ekim 2010 günü vakıf başkanımız TÜYAP Kitap Fuarına katılarak Nesil yayınları ve TİMAŞ Yayınları standında kitaplarını imzalamış ve okuyucularıyla sohbet etmiştir.
  • Kasım 2010
  • 27 Kasım 2010 tarihinde Vakıf Başkanımız Gazeteciler ve Yazarlar Uluslar arası AİLE ŞİDDET konulu sempozyuma davet edilmiş burada bir tebliğ sunmuştur.
  • Aralık 2010
  • 17 Aralık 2010 tarihinde vakıf başkanımız İstanbul Müftülüğü’nün İSAM’da organize ettiği Ailede Hak ve Sorumluluklar konulu bir konferans vermiştir.
  • 18 Aralık 2010 tarihinde Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’nün organize ettiği Aile’de Doğru İletişim konulu geniş katılımlı bir konferans vermiştir.
  • 25 Aralık 2010 tarihinde Üsküdar Rehberlik Araştırma Müdürlüğü’nün organize ettiği Burç Kolejlerinde ailelere Öğrenci Psikolojisi konulu bir seminer vermiştir.

television-icon

Görsel Medya - Radyo ve Televizyon Programları

• Vakıf Başkanımız CNN TÜRK TV’de Dr. Elif Ilgaz’ın programlarına haftalık olarak katılmış toplumu ruh sağlığı konularında bilgilendirmiş, koruyucu ruh sağlığı açısından vakfımız adına önemli katkılarda bulunmuştur.
  • Vakıf Başkanımız TRT 1 Sütlü Kahve Programına katılmış yaşanan psikolojik olaylar hakkında önemli bilgilendirmeler yapmıştır.
  • Vakıf başkanımız S Haber TV’de ayda bir İyilik Sağlık Programına katılmış seyircilerden gelen psikolojik sorulara cevaplar vermiş toplum ruh sağlığına katkı sunmuştur.
  • Vakıf Başkanımız ÜLKE TV’de İyi Bak Kendine Programında PSİKOGÜNDEM bölümüne hafta içi her gece katılarak dünya psikiyatrisindeki bilimsel gelişmeleri yorumlamış Türk izleyicisini ilk elden bilimsel verileri açısından bilgilendirmiştir.
  • AKRA FM radyosunda vakıf başkanımız bu sende de C tesi günleri Aile Okulu isimli programa katılmış ve dinleyicilerin ruh sağlığına ilişkin sorularını cevaplandırmıştı.
  • Vakıf Başkanımız bir süre SHOW TV Sağlık İçin Her şey isimli programa katılmış ve gündem olan sağlık konularına ilişkin bilgilendirmeler yapmış ve seyirci telefonlarını cevaplandırmıştır.
  • 01 01 2010 tarihinde vakıf başkanımız TRT İstanbul radyosunda Yeni Yıl Psikolojisi konusunda görüşlerini açıklamıştır.
  • Timaş Yayınlarına Toplum Psikolojisi, Asimetrik Savaş ve Bağımlık konulu toplumun ihtiyacını karşılamaya yönelik kitap için editörler haftalık söyleşiler yapılmıştır.
  • Ağustos 2010 Ramazan ayında Samanyolu TV, TRT Avaz, TV NET gibi televizyonların iftar ve sahur programlarına katılan vakıf başkanımız Ramazan ve Ruh Sağlığı konusunda açıklamalar ve bilgilendirmelerde bulunmuştur.
  • 15 Ekim 2010 günü MPL TV’ye katılan vakıf başkanımız İnanç Psikolojisi konusunda bilgilendirmede bulunmuştur.
  • 18 Ekim 2010 tarihinde Kanal D TV’de Sohbet Kralı programında Okan Bayülgen’in programına katılmış ve Toplum Psikolojisi konusunda bilgilendirmede bulunmuştur.
  • 19 Ekim 2010 tarihinde Kanal 7’de Uğur Arslan’ın İşte Hayat programına katılarak Hapishane Psikolojisi ve travmalar konusunda bilgilendirmede bulunmuştur.
  • 28Kasım 2010 tarihinde Hilal TV’de Hasıl-ı Kelam programına katılmış ve güncel psikoloji konularında açıklamalarda bulunmuştur.

book-icon

Yazılı Medya - Kitap ve Dergiler