"FOSFOR VE PROTEİN DEPOSU"

Eskiden bıldırcın yumurtası çok daha fazla önerilirdi. Ancak içindeki yüksek östrojen hormonundan dolayı artık bu haftada bir defaya indirildi. Çünkü bu yeterli oluyor. Haftada bir kez ve pişirilerek verilmesini tavsiye edilmektedir. Bir tavuk yumurtasının 5'de biri küçüklüğünde olan bıldırcın yumurtası fosfor ve protein açısından çok zengindir. Normal yumurtadan 5 kat fazla fosfor, 8 kat daha fazla protein var. Hatta içinde B1 ve B2 vitaminleri de yüksek oranda mevcuttur. 

Ancak içerdiği östrojen hormonu nedeniyle sadece haftada bir kez yedirilmesi gerekmektedir. Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmekte. Pişirilme tekniğine de dikkat edilerek, fazlaya kaçmadan çocuklarınıza bıldırcın yumurtası vermemizde hiçbir sakınca yoktur.

"ÇOCUKLARIN BEDENSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUR"

Hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine de yardımcı olmaktadır. 

Bıldırcın yumurtası çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur. Katı pişirilerek çocuklara belli bir düzen içinde verilmelidir. Çiğ yumurta yemek, normal yumurtada dahi büyük bir tehlikedir. Çiğ yumurtada bakteriler olabilir. Salmonella denilen tifoya neden olan bakteri, en çok çiğ süt ürünlerinde bulunur. Hatta bu bakteri çiğ yumurtanın kabuğundan bile içeri girebilir. Hatta geçen yıl kuş gribinde mutlaka yumurtaları sıcak suyla yıkayarak ve çok kaynatarak yiyin diye önerilerde bulunuyordu. Bu nedenle ne bıldırcın, ne de normal yumurtanın çiğ olarak yenilmesini doğru değildir.
 
A.A