Üsküdar Üniversitesi Psikoloji ve Moleküler Biyoloji-Genetik Bölümü öğrencileri tarafından kurulan "Neurofilik" topluluğu, bir atölye çalışmasına daha imza attı. Çocuklara insan beynini ve çalışma prensiplerini keyifli bir ortamda anlatmayı amaçlayan Ezgi Yıldız, Fatmanur Akpunar, Merve Derin Özpineci ve Merve Yılmaz düzenledikleri tiyatro ve atölye çalışmasıyla hedeflerine bir kez daha ulaştı. Beynin gizemli dünyasına adım atacağımız bir güne ne dersiniz? Sloganıyla yola çıkan Üsküdar Üniversitelilerin çağrısına 8 ile 14 yaş arası 22 çocuk cevap verdi ve Neurofilik ekibiyle birlikte beyinde keyifli bir yolculuğa çıktı. 

Sinir bilimle uğraşan Neurofilik topluluğu ve Sahnedeki Beyin ekibi, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kuleli Salonu'nda düzenlenen etkinlikte; çocuklara beyin hakkında sunumlar yaptı, onlarla birlikte gerçek beyni kesip, parçalarını inceledi ve hazırlanan oyunla beyin ameliyatı yaptı.

Beyni gerçek bir oyun ortamında sevdirmeyi amaç edinen grup ayrıca çocuklar birlikte beynin parçalarını boyadı, beyin monopolisi oynadı ve etkinlik sonunda düzenlenen yarışmayla atölye çalışması boyunca öğrendiklerini sınama şansı yakaladı.

Neurofilik Topluluğu ve Sahnedeki Beyin ekibi ilerleyen dönemde Üsküdar Üniversitesi bünyesinde benzeri çalışmalara imza atmak için şimdiden çalışmalara başladı.