ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda Genç ASDER üyeleriyle bir araya geldi.

ASDER’in kuruluş sürecini genç üyeler ile paylaşan Adnan Tanrıverdi, ülkenin sorunları çözülmeden ferdi sorunlar çözülemez diyerek bu yola çıktıklarını belirtti. Devlet tarafından mağdur edilmiş kişilerin haklarının aranması amacıyla oluşturulan derneğin temel misyonunun milli iradenin devlete hâkim olması olarak belirlendiğini vurgulayan Tanrıverdi “Bir tatil gününde gençleri memleket meselesi ile dertlenmiş bir vaziyette burada görmek beni duygulandırdı” dedi.



Ardından İslam dünyasındaki sorunlarla ilgili genç üyeleri bilgilendiren Tanrıverdi, İslam dünyasındaki felaketlerin asıl sebebi olarak Osmanlı sonrası İslam Devletlerinin parçalanmasını gösterdi. İslam Devletlilerinin başındaki felaketleri önlemek adına bir İslam Birliği’nin kurulmasının kesinlikle şart olduğunu ifade eden Tanrıverdi “Her İslam ülkesinde bir İslam Birliği Bakanlığı kurulması gereklidir.” dedi.

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’ye çiçek taktim edildi.