Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen,  yöneticiliğini Prof. Dr. Sırrı Akbaba’nın yaptığı “Değerler Paneli” katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Hasan Bacan ve Prof. Dr. İbrahim Özdemir katılım sağladı.

Prof. Dr. Sırrı Akbaba: “İnsani değerler sağlık gibi temel ihtiyaçlardan oluşuyor”

Değerleri, evrendeki değerler ve doğal değerler olarak ikiye ayıran Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba, yerel değerlere ve insani değerlere örnek verdi. Milli, dini ve insani değerleri yerel değerler olarak adlandıran Akbaba, insani değerlerin de sağlık gibi temel ihtiyaçlardan oluştuğunu söyledi.

Vatan sevgisi ve misafirperverlik

Türkiye’de değerleri iki kategoriye ayıran Prof. Dr. Hasan Bacanlı, bunların misafirperverlik ve vatan sevgisi olduğunu söyledi. Sevginin tek başına bir değer ifade etmediğini, ancak ona bir mana yüklendiği takdirde bir değer olabileceğini söyleyen Bacanlı, konuşmalarında ünlü düşünürlerin de sözlerine yer verdi.



“Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez.“

Çevre değerleri konusuna yoğunlaşan Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Konfüçyüs ve Mevlana ile ilgili bir kitap yazdığını, Konfüçyüs’ün Çin halkı üzerindeki etkisini araştırmak için Çin’e seyahat ettiğini söyledi. “Değerleri oluşturan biziz, değeri oluşturan insan.” diyen Özdemir, konuşmasında Âşık Veysel’in, “Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa.” sözüne de yer verdi. Hayatı sorgulamak üzerinde de duran Özdemir, Sokrates’in “Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez.” sözüyle konuşmasına son verdi.