Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Bilinçli Aile İdeal Toplum” söyleşileri kapsamında 3’üncü kez Başakşehirlilerle bir araya geldi. Tarhan ‘Aileden Topluma Biz Kimiz’ sorusuna cevap veren Tarhan sponsor babalara da uyarıda bulundu.

Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilinçli Aile İdeal Toplum” söyleşilerinin 3’üncüsü Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.Moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesinden Gazeteci-Tv Program sunucusu Şaban Özdemir’in yaptığı söyleşiye Başakşehirlilerin ilgisi yoğundu.

Tarhan, daha huzurlu, güçlü bir toplum için aile yapımız nasıl olmalı?
Değerlerimiz ve kendimizin farkında mıyız?
Tarih boyunca bizi biz yapan neydi ve çağın değişen algısında şimdi ‘biz’, ne kadar biziz? Gibi birçok soruya cevap verdi.

Tarhan, eşler arası iletişimden, ebeveyn-çocuk ilişkisinde hatalı davranışların da neler olduğuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Söyleşide çocuk ihmal ve istismarları konusuna vurgu yapan Tarhan, bu dönemde çocuklarla nitelikli vakit geçirme gerekliliğinin özellikle altını çizdi.



Yuvayı günümüzde babaların yaptığını belirten Tarhan babalara sponsor baba olmayın uyarısında bulundu. Tarhan sponsor babanın özelliğini şu şekilde sıraladı.

- Çocuğuna yeterli zaman ayırma
- Çocuğunun eğitimini anneye bırakır
- Para vermek ve maddi ihtiyaçlarını karşılamakla babalık görevini yaptığını düşünür

Katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Tarhan, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Tarhan, sevenleriyle de sohbet etti.