Türkiye’nin Orta Doğu politikasını Emekli Büyükelçi Uluç Özülker ve Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya değerlendirdi.

Prof. Dr. Ebulfez Suleymanov moderatörlüğünde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşen konferansta Orta Doğu'da ki çatışmalar ve Türkiye’nin konumu üzerine konuşuldu.

“Orta Doğu önemini her zaman korumuştur”

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü’nün düzenlediği konferansa katılan Emekli Büyükelçi Uluş Özülker Orta Doğu’nun önemine vurgu yaparak  “Orta Doğu önemini her zaman korumuştur, her zaman için karışık ve geçiş yolu olarak kullanılan Orta Doğu,  3 semavi dinin doğduğu yerdir” dedi.

Özülker, ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi (BOP)’nin bir istila politikası olarak kullandığını söyledi ve “Büyük Orta Doğu Projesi, Orta Doğu’yu işgal etmek için kamuflaj olarak kullanılıyor” şeklinde konuştu.

“Orta Doğu Osmanlı İmparatorluğu döneminde en barışçıl zamanını yaşamıştır”

Emekli Büyükelçi Özülker,  Orta Doğu Osmanlı İmparatorluğu himayesinde 400-500 yıl en barışçıl dönemini yaşamıştır dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra Türkiye ile birlikte toplam 24 tane devlet doğmuştur.
Gerçek olan şu ki bu 23 ülke her fırsatta bizi sırtımızdan vurmaya çalışmıştır.

“Halk ayağa kalktı mı önünde hiçbir güç duramaz”

Halk ayağa kalktı mı önünde hiçbir güç duramaz diyen Özülker, “İşte Arap baharının bu ayaklanmalarla Tunus'ta başladı. Arap Baharının patlak vermesinin altında ABD ve Batılı güçler vardır, temel hedefleri sömürgeydi” şeklinde konuştu.
Özülker, Suudi Arabistan'ın tutumunu eleştirdi ve Amerika'nın 52.eyaleti gibi davrandıklarını, prensin ABD'nin her isteğini yerine getirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya: “Ermeni çocukları soykırım yalanıyla büyüyor”

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya da, “Ermeni çocukları soykırım yalanıyla büyüyor” dedi. “Bizlerin de Ermeni meselesini iyi anlamamız gerek. Soykırım iddiaları yalandan ibarettir” diye belirtti.
Yalçınkaya, Türkiye’yi büyük bir bölgesel savaşa çekmeye çalıştıklarını vurguladı ve Ermenistan, Yunanistan ve İsrail'in bu doğrultuda projelerinin olduğuna dikkat çekti.

“İsrail Bölgede ABD’nin bir eyaleti gibi davranıyor”

Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya, şöyle konuştu: “İsrail bölgede ABD'nin bir eyaleti gibi davranıyor bunu temel nedeni Amerika’da ki Yahudilerdir. Günümüzde para, sermaye, medya önemli güçtür. Bu güçler ABD'deki Yahudiler de mevcut ve İsrail'in yararına.

Konferansın kapanışında konuşmacılara plaket takdimi yapıldı, ardından toplu fotoğraf çekildi.