Dünya Bilim politikalarına yön veren 10 önemli isimden biri olan, UNESCO ve Dünya Bilim Formu Koordinatörü Dr. Max Paoli, Üsküdar Üniversitesinde akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi. Paoli, sürdürülebilir gelişme için bilimin önemi konusunda önemli paylaşımlarda bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen The Role of Science In Sustainable Development Konferansına katılımcıların ilgisi oldukça yoğundu.



Öğrenci ve akademisyenlerin ilgiyle dinlediği konferansta Dr. Max Paoli, konuşmasının temelinde sürdürülebilir gelişmenin bilimle nasıl senkron ilerleyebileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Gelişmekte olan ülkelerdeki insanları özellikle eğitim konusunda destekleyen oluşum olduklarını belirten Paoli, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre ve dünya bırakabilmek için politikaların bilimsel verilerle belirlenmesi gerektiğinin özellikle altını çizdi.

Konuşmanın sonunda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk Paoli'ye katılımlarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.