Üsküdar Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan öncülüğünde 12-15 Nisan tarihleri arasında Los Angeles'de 15.si yapılan Society for Brain Mapping & Therapeutics (SBMT) Kongresine katıldı. Tarhan ve  moderatörlüğündeki çalışma grubu "Brain Mapping in Neuro-Psych-Behaviour" başlığı altında TMU uygulamaları ve nörobilim çalışmalarını sundu. Tarhan, Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü sahibi Prof. Dr. Eric Richard Kandel ile de bir araya geldi. Nörobilim Politikalarının Belirlenmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 
 
15’incisi bu yıl 12-15 Nisan tarihleri arasında Los Angeles'de yapılan Society for Brain Mapping & Therapeutics (SBMT) Kongresine Üsküdar Üniversitesi de katıldı.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nevzat Tarhan ve moderatörlüğündeki çalışma grubu "Brain Mapping in Neuro-Psych-Behaviour" başlığında TMU uygulamaları ve nörobilim çalışmalarına ilişkin katılımcılara bilgiler verdi

Nöropsikiyatrik Bozukluklarda TMU Tedavisi ve Yapay Zekâ Uygulamaları

TMU tedavisi ve yaygın psikiyatrik hastalıklardaki uygulama alanları ve etkin tedavi sonuçları sunumu ile Prof. Dr. Nevzat Tarhan, invasive olmayan tedavi yöntemin özellikle depresyon bozukluğundaki etkinliğinin altını çizdi.
Yapay zekâ ve nörobilim uygulamaları başlığı altında bilişsel görevlerin sınıflandırılarak robot kolunun 3 boyutlu uzayda hareket etmesini sağlayan modeli, entropi indeksi ile tasarlayan Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Türker Erguzel sunumunda Sağlık Bilişimi ve gelecek vizyonu hakkında öngörülerini paylaştı.

Sanal gerçeklik ve gelecek uygulama alanları hakkındaki sunumu ile nöropsikiyatrik bozukluk tedavi süreçlerindeki uygulamaların yakın gelecekteki uygulamalarından bahseden Üsküdar Üniversitei araştırmacı Bernis Sütçübaşı, da TMU'nun beyin haritalamada kullanımı ile güncel çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 


Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü sahibi Prof. Dr. Eric Richard Kandel ile Prof. Dr. Nevzat Tarhan Nörobilim Politikalarının Belirlenmesini Konuştu

2000 yılında nöronlarda hafıza fizyolojisi ile ilgili yaptığı çalışmalarla Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülünü kazanan Columnia Üniversitesi'nden nöropsikiyatrist Prof. Dr. Eric Richard Kandel, 2000 yılında nöronlarda hafıza fizyolojisi ile ilgili yaptığı çalışmalarla Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü kazanmıştı.

Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülüne sahip tek nöropsikiyatrist olan Eric Kandel, Üsküdar Üniversitesinde yürütülen çalışmaları merak ettiğini ifade eden Kandel sonraki yıllarda daha da büyük önem arz edecek olan ve yaygınlaşan madde kullanım bozukluğunun nörobilim çerçevesinde tanılama ve tedavi süreçlerinin önemine işaret etti. Nörobilimin geleceğinin tartışıldığı sohbette Prof. Dr. Tarhan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nin faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaştı.