Üsküdar Üniversitesi, Harezmi Eğitim Modeli uygulama okulu Mustafa Vasıf Karslıgil İlkokulu’nun geliştirdiği “Suyun gücü senin elinde” isimli projeye destek oldu. Öğrenciler hazırladıkları video ile Üsküdar Üniversitesine teşekkür etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali protokol imza töreninde, geçen sene yapmaya başladıkları “Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri Öğretimi” uygulamasıyla, Harezmi Eğitim Modeli’nin bir çok il ve ilçede eğitim öğretim verilen yaklaşık elli okulda uygulandığını ifade etmişti.

Harezmi’nin Algoritmayı matematik bilimine hediye etmesinden dolayı onun ismini bu çalışmaya verdiklerini dile getiren İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, bilgi işlemsel düşünce ve makinesiz bilgisayar bilimlerinin bu model için ana maddelerden bir tanesi olduğunu aktararak, bu düşünce tarzıyla problemlerin çözüm yollarını bularak problemi çözeceğini açıklamıştı.

Harezmi eğitim modeli meyvelerini vermeye başladı. Üsküdar Üniversitesi, Harezmi Eğitim Modeli uygulama okulu olan Mustafa Vasıf Karslıgil İlkokulu’nun geliştirdiği “Suyun gücü senin elinde” isimli projeye destek oldu. Mustafa Vasıf Karslıgil İlkokulu, Üsküdar Üniversitesinin desteğinden dolayı bir teşekkür videosu yayınladı.