Üsküdar Üniversitesi, ERASMUS kapsamında Manchester Metropolitan Üniversitesinden; Sosyal Hizmetler, Fizyoterapi Rehabilitasyon, Hemşirelik, Dil ve Konuşma Terapisi ile Psikoloji bölümünden 3 akademisyen ve 4 öğrenciyi misafir etti.

Her sene yüz kişi!



Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesini ziyaret eden akademisyenler ilk olarak İcadiye Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Toplantı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya’nın ev sahipliğiyle gerçekleşti.

Uluslararası İlişkiler Direktörü, Öğr. Gör.  Emre Üçsular,  Dil ve Konuşma Terapisi - Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Asil Özdoğru’nun katılımlarıyla da gerçekleşen toplantıda, Üsküdar Üniversitesi hakkında geniş çapta bilgiler sunuldu.



Üçsular; okulumuzun fakülteleri, bölümleri, uluslararası öğrencileri, Erasmus anlaşmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Üçsular, Erasmus anlaşması ile her sene okulumuzdan yüz öğrencinin yurt dışına gittiğini anlattı.



Toplantı sonrasında konuklara Merkez kampüs gezdirildi ve ardından öğle yemeği yenilerek, Güney ve Çarşı yerleşkelerine gidildi.



Heyet daha sonra Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve NP Etiler ve Feneryolu Tıp Merkezlerinde gezi ve incelemelerde bulundu.



3 gün devam eden ziyarete ilişkin Defne Kaya : " Ziyaretçiler Üsküdar Üniversitesini, genç ve yenilikçi bir üniversite olarak buldu. İngiltere ve Türkiye’de sağlık bilimlerinde eğitimi geliştirmek için proje ortaklığı oluşturacağız. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan FTR, Hemşirelik, DKT, Sosyal Hizmet, Beslenme ve Diyetetik ile Psikoloji (İngilizce) bölümlerimiz Erasmus kapsamında olacak şekilde hem öğrenci hem de personel değişimi hedefliyorlar." dedi.