Türkiye’nin ilk ve tek Ergoterapist Klinik Psikolog unvanı alma yolunda ilerleyen Üsküdar Üniversitesi Ergoterapist bölümü mezunu C. Burak Çebi, şimdi de Klinik Psikoloji yüksek lisansa kabul edildi.

Üsküdar Üniversitesi çift ana dal ile Ergoterapi ve Psikoloji bölümlerini aynı anda bitiren Burak Çebi, bir kez daha Üsküdar Üniversitesi dedi.

Klinik psikolog olma yolunda ilerleyen Çebi, farklı bir üniversitenin Klinik Psikoloji sınavını kazandığı halde tercihini yine Üsküdar Üniversitesinden yana kullandı.

Aynı anda farklı bir üniversitenin klinik psikolog yüksek lisans programına başvuran Çebi 500 kişiden 30 kişinin arasında seçilmesine rağmen Üsküdar Üniversitesini tercih etti.

Çebi, Üsküdar Üniversitesinin açtığı sınavda ise 1000 kişi arasında ilk 60’a girerek Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Programına kayıt yaptırdı.

Çebi şimdi Türkiye’nin ilk Ergoterapist Klinik psikoloğu olma yolunda ilerliyor.

Başarısıyla diğer üniversitelerin de tebrik ettiği Burak Çebi, başarısını başta danışman hocası Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova ve eğitim aldığı bölümdeki diğer hocaları sayesinde olduğunu belirtti.

Çebi, sosyal medya hesabından Prof. Asqarova’ya teşekkürlerini iletti.


Çebi şu ifadeleri kullandı:

“Hocam bu gün çok sevinçli haberleri verebiliyorsam sizin sayenizde verebiliyorum. Tek Ergoterapist Klinik Psikolog unvanını sizin adınızla, sizi utandırmadan taşıyacağıma söz veriyorum, başta Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan hocamıza, üniversiteme ve size her şey için teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Sevda Asqarova ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Burak Çebi’nin başarılı olacağını başından beri biliyordum. Saygısı, öz verili çalışmalarıyla başarısı tesadüf değil. Kendisiyle gurur duyuyoruz.

Türkiye’nin ilk ergoterapist klinik psikoloğu olacak olması ise bizi ayrıca mutlu ediyor. Üniversite olarak burada da bir ilke imza atıyoruz.

Tüm Üsküdar ailesi olarak. Ergoterapi ve psikoloji bölümlerindeki başarısını eminim ki Klinik Psikolojide de sürdürecektir. Kendisini tebrik ediyorum.”