Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAZAMER), akıllı sistemler ve yapay zekâ alanında hızla gelişen ve değişen teknolojiler ile kurumları bir araya getirecek. Teknolojik gelişmelerle ilgili detaylı araştırmaları dahilinde birçok alanda iş birliği hedefleyen YAZAMER, eğitim alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 
 
Üsküdar Üniversitesi, akıllı sistemler ve yapay zeka alanındaki tüm çalışmalarını Üsküdar Üniversitesi Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAZAMER) çatısı altında birleştiriyor.
 


YAZAMER’den iş birliği

Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi, akıllı sistemler ve yapay zekâ alanında hızla gelişen ve değişen teknolojileri takip etme, veri toplama ve analiz etme, katma değer üretme potansiyeli olan ürün ortaya çıkarma, akademik yayın yapma, ulusal/uluslararası projelere katılma ve katkı sağlama noktasında akademisyenler, kuluçka merkezleri, hızlandırıcılar ve teknoloji transfer ofisleri ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

YAZAMER ulusal ve uluslararası düzeyde yapay zekâ sistemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti de verecek. Merkez aynı zamanda sağlık bilişimi, sanayi ve hizmet sektörlerinde yapay zekâ özelindeki ulusal ve uluslararası projelere de katılmaya hazırlanıyor.

Lisansüstü programların açılmasına destek olacak

YAZAMER, ilgili Üniversitenin bölüm ve anabilim dalları ile iş birliği yaparak yurt içinde ve yurt dışında özellikle yapay zekâ uygulamaları ile ilgili akademik anlamda bilimsel çalışmalar yapmayı, projeler oluşturmayı ve devam eden projelere katılmayı hedefliyor.

YAZAMER, çalışmalarını toplum ve ekonomi yararına sunmayı amaçlıyor

YAZAMER’in amacının öncelikle yüksek katma değerli ürün geliştirme sürecine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen YAZAMER Müdürü Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel merkeze ilgili şu bilgileri verdi.

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel; “Bu merkez ile teorik ve teknik bilgiyi kişilerle ve kurumlarla paylaşmanın yanında elde edilecek fiziksel ve sanal (yazılım) ürünleri toplum ve ekonomi yararına sunmayı hedefliyoruz.  

Üniversitemizin deneyimli eğitim kadrosunu, gelen talepler doğrultusunda yönlendirmeyi, akıllı sistemler ve yapay zeka alanında talepte bulunan kurum veya akademisyenlerin ürün elde etme ve gelişme süreçlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.