Üsküdar Üniversitesi, G20 kapsamında 26 – 27 Kasım 2018 tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenecek 5. Beyin Girişimi / Nörobilim Zirvesi’ne katılacak. Üsküdar Üniversitesi’nin destek verdiği zirvede beyin araştırmaları çalışması yürüten bilim insanları bir araya gelecek.

Beyin Haritalaması konusunda yapılan işbirliği çalışmaları kapsamında bu sene beşincisi düzenlenecek olan G20 5. Beyin Girişimi / Nörobilim Zirvesi, 26 – 27 Kasım 2018 tarihlerinde Arjantin’de gerçekleştirilecek. Üsküdar Üniversitesi’nin destek verdiği zirvede beyin araştırmaları çalışması yürüten bilim insanları bir araya gelecek.

Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Terapötik Derneği (SBMT), IBM, Zihin ve Göz Enstitüsü (Mind Eye Institıte) işbirliği ile G20 Nörobilim Zirvesi kapsamında düzenlenecek etkinlikte bu sene; “Sağlık maliyetlerinin düşürülmesi, inovasyon ile etkili sonuç elde etme, nöroteknolojik gelişimlerin izlenmesi” gibi konular ele alınacak.

Türkiye’den tek üniversite Üsküdar katılıyor

Kongreye Arjantin’in yanı sıra Türkiye, Avustralya, Japonya, Kanada, Almanya, Brezilya, Amerika, Güney Afrika, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Hindistan, Endonezya, Çin, Meksika, Rusya, Avrupa Birliği, Güney Kore ve Birleşik Krallık liderlerinin ve temsilcilerinin katılacağı G20 Nörobilim Zirvesi’ne Türkiye’den de Üsküdar Üniversitesi olarak Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İnsan Kaynakları Direktörü Öğr. Gör. Serdar Karagöz katılacak. Tarhan, Psikiyatrik Tedavilerde Nöroteknoloji Kullanımı (Neurotechnology Using in Psychiatric Treatment) başlığında sunum gerçekleştirecek.

Beyin ve omurga sağlığına ilişkin çalışmalar yürütülüyor 

G20 Nörobilim Zirvesi’nde nöro-psikiyatrik ve omurga rahatsızlıkları olan hastalar için yeni tanı ve tedavi yöntemlerini tartışmak, beyin ve omurga sağlığı girişimleri konusunda küresel fikir birliği ve ortaklıklar yapılması amaçlanıyor.



Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek üniversite

Kasım 2015’te Antalya’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil edilen ilk ve tek üniversite olan Üsküdar Üniversitesi, 2016’da Çin’de, 2017’de ise Almanya’da gerçekleştirilen G 20 Zirvesi’ne katıldı.

Zirve kapsamında ABD Başkanı Obama'nın başlattığı Beyin inisiyatifi (Brain İnitiative)’ne katkıda bulunmak, G20 ülkelerindeki girişimlerle ilgili eylemleri artırmak ve bu çalışmaları tanıtmak amacıyla bilim insanları, mühendisler, hekimleri bir araya toplanması hedefleniyor. Dünya ekonomisine her yıl 100 milyarlarca dolara mal olan nörolojik bozukluklar için klinik çözümler bu zirve kapsamında ele alınıyor.

Beyin Girişimi Projesi’nin Türkiye Temsilcisi

Üsküdar Üniversitesi, ABD Eski Başkanı Barack Obama öncülüğünde 2013 yılında hayata geçirilen Beyin Girişimi Projesi’nin  (Brain Initiative) Türkiye'deki temsilciliğini ve proje ortaklığını yürütüyor. Beynin bilinmeyen sırlarının çözülmesi; otizm, şizofreni, parkinson, Alzheimer gibi önemli beyin hastalıkların araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesini hedefleyen proje kapsamında bu zamana kadar çok sayıda araştırma yapıldı.