Şanlıurfa'da “Değişen dünyada gençlik”  adlı konferansta konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatrist Profesör Doktor Nevzat Tarhan, gelişen ve değişen dünyanın beraberinde dijital bir dönemi getirdiğini belirterek "Bununla beraber dijital bir nesil, dijital bir gençlik ortaya çıktı" dedi.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından “Değişen dünyada gençlik” adlı konferans düzenlendi.  Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatrist Profesör Doktor Nevzat Tarhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, yoğun ilgi gördü. Konferansa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Aktaş, Şanlıurfa büyükşehir belediyesi genel sekreteri Abdulkadir Açar, Şanlıurfa kent konseyi başkanı Erkan Sözen, Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçinin eşi Sema Çiftçi, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.



Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Aktaş, her değişimin başka değişimlere ihtiyaç gösterdiğini belirterek, "Değişimin kaçınılmaz olduğu bir dünya karşısında gelişim ve değişime ihtiyaç vardır. Siz gençlerimizin azimleri, hedefleri kadar olmalıdır. Yaşanılabilir bir dünyanın mimarları olacaksınız. Bu yüzden okuma diyoruz. Siz gençlerimiz araştıran, okuyan, yorumlayan, düşünen, soran sorgulan, çağdaş ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceksiniz" dedi.

Prof. Nevzat Tarhan ise, yaptığı konuşmada, dünyadaki değişim ve gelişimle beraber bilim teorisinin değiştiğini, değişimin bireyde başladığını kendini değiştirmeyen birinin dünyayı değiştirmek istemesinin mantıklı olmadığını söyledi.
Gelişen ve değişen dünyanın beraberinde dijital bir dönemi getirdiğini vurgulayarak, şunları konuştu;



"Bununla beraber dijital bir nesil, dijital bir gençlik ortaya çıktı. Dijital gelişmeler sadece teknikle kalmayıp, sosyal yaşamı da belirleyen bir faktör oldu.  Bu nedenle insan kendini çok iyi yönetmeli kendisinin lideri olmalıdır.  Her dönemin kendine özgü sosyal yaşamlar olmuştur. İletişim ve ulaşımın çok hızlı olduğu bir dönemdeyiz. İleriki yıllarda her şeyin yerini robotlar alacak. Bu nedenle nesiller arası farklar var. Bu nedenle nesiller arası uyum çok önemli. Amerika’da pozitif bilim mutluluk bilimi var, çünkü mutluluk yok.  

Batı medeniyeti krizde.  90’lı yıllardan sonra gençlerin sosyal zevkleri yok artık, batı tarz yaşamı aldı. Hoşuma giden iyidir, hoşuma gitmeyen kötüdür anlayışı oluştu.  Değerlerin yerleri değişti o yüzden bir mutsuzluk ortaya çıktı. Batı zengin ama mutlu değil. Yalnızlık Batının krizi.  Biz ise başarı ve mutluluk diyoruz.”



Programda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar tarafından Prof. Tarhan'a teşekkür plaketi verildi.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı Konferans Profesör Nevzat Tarhan’ın kitabını gençlere dağıtmasıyla sona erdi.



Kaynak: http://www.sanliurfaolay.com

Haberin linki: http://www.sanliurfaolay.com/guncel/dijital-bir-nesil-ortaya-cikti/30623