Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, 8’incisi düzenlenen International Society of Interpersonal Psychotherapy kongresinde iki ödül kazandı.

İki yılda bir kez düzenlenen Uluslararası Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi Kongresi'nin 8’incisi, 6-9 Kasım 2019 tarihlerinde Macaristan’da yapıldı.

10 araştırma sunuldu

Kongrede Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve Psikoloji Doktora Programlarında Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Dr. Hüseyin Ünübol koordinatörlüğünde 2018-2019 yıllarında yürütülmüş olan 10 araştırmada psikoloji doktora programı öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından sunuldu.



En iyi araştırma poster ödülü…

“Yapay zekâ ve derin öğrenme teknolojilerinin psikoterapide kullanım alanları” konulu araştırmalarıyla Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel ve Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar en iyi araştırma poster ödülüne layık görüldü.

En iyi klinik çalışma ödülü…

Nebile Topcu, Banu Bostancı ve Gökben Hızlı Sayar’ın “doğum yapma korkusunun evlilikte eşlerin uyumu ile ilişkisi” konulu araştırması ise en iyi klinik çalışma ödülünü kazandı.

Psikoterapi eğitimi konuşuldu

29 ülkeden katılımcıların bir araya geldikleri kongrede gelecekte yapılacak ortak araştırmaların yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde daha iyi psikoterapi sunulabilmesi için yapılması gerekenler ve psikoterapist eğitimi için en uygun koşulların sağlanması için fikirler masaya yatırıldı.



Ödüllerini alan Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.