Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Çağın Vicdanı Kulübünün düzenlediği Varoluş Sohbetleri’nin bu haftanın konusu “İbadet Kavramı” oldu. Her insanda inanç geni var diyen Tarhan, “İnanmak, insanlara bütün ihtiyaçları karşılanma ve bütün evrenle bütünleşme hissiyatı verir.” İfadelerini kullandı.  

Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen programa Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ile İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Arslan da katıldı.

İnsan güçsüz hissettiğinde kutsal güce sığınmalı”

Konuşmasının başlangıcında dua etmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “İnsanın gücünün yettiği ve yetmediği şeyler var. Bu durumda kişi, olayı tartmalı. Kişi güçsüz ve zayıf olduğunu hissettiği zamanlarda her şeyi bilen ve kontrol eden bir gücün olduğuna inanarak bu gücün kendisine yardım edeceğine inanmalı. Güçsüz hissettiğinde kutsal güce sığınmalı ‘Bana yardım eder’ diye düşünmeli. Bu zamanın insanları aşk için değil, tefekkür ihtiyacı için duaya ihtiyaç duyuyor. Bu dönemde aşk ile dua etmek daha zor” ifadelerini kullandı.



“İnsanlar kalplerini Allah’a açmıyor”

Esas kulluğun kalbi Allah’a açmakla olduğuna dikkat çeken Tarhan, “Günümüzde insanlar kalplerini Allah’a açmıyor. Esas kulluk kalbi Allah’a açmakla oluyor. Dünyevi zevklerin peşinden koşan kimse, kalbini Allah’a açmayan kimse, mutmain olamaz. Allah’ı unutan kişiye Allah da nefsini unutturur” şeklinde konuştu.

“Her insanda inanç geni var”
İsteyen her insanın aklıyla Allah’ı bulabileceğini ifade eden Tarhan, “Her insanın aklıyla Allah’ı bulma potansiyeli var. Her insanda inanç geni var. İnanmak, insanlara bütün ihtiyaçları karşılanma ve bütün evrenle bütünleşme hissiyatı verir” dedi.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.