Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Çağın Vicdanı Kulübünün düzenlediği Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Varoluş Sohbetleri devam ediyor. Programın bu haftaki konusu “Namaz” kavramı oldu. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, programda katılımcılara namaz kavramına ilişkin önemli bilgiler aktardı.

Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Arslan da katıldı.



“Gençlikte kılınan namaz güneş gibidir”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, konuşmasının başlangıcında namaz, oruç, zekât gibi ibadetlerin insanın manevi sermayesi olduğunu vurguladı. Tarhan, “İnsan manevi sermayesini geliştirmek istiyorsa manevi yatırım yapmalıdır. Manevi yatırım da namaz, oruç, zekât gibi ibadetler ile yapılır. Bu anlamda namaz ibadeti çok önemlidir. Gençlikte kılınan namaz güneş gibidir, yaşlılıkta kılınan namaz ise mum ışığı gibidir. Bu çağda beş vakit namazına dikkat eden, haramdan sakınan gençler, eski çağın âlimleri gibidir” ifadelerini kullandı.



“Gençlerin en büyük ihtiyacı bilgi”

Tarhan, günümüz gençlerinin en büyük ihtiyacının temel bilgi olduğunu söyledi. Tarhan, “Önceleri Allah’ın varlığını bilmek, Allah’a inanmak için bizlere yetiyordu. Fakat şimdiki gençlere Allah’ı anlatmak için Allah’ı tanıtıp, sıfatlarını da anlatmak gerekiyor. Günümüzde artık nasıl namaz kılacağını değil, neden namaz kılacağını sorgulayan gençler var. Bu gençlerin sorularına cevap verip onları İslamiyet’e ısındırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.