Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Çağın Vicdanı Kulübünün düzenlediği Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Varoluş Sohbetleri devam ediyor. Programın bu haftaki konusu “Bizleri cennete ulaştıracak olan anahtarlar” oldu. İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Arslan, programda Cennet huzuru konusuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinliğe Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü Kulüplerden Sorumlu SKS Yönetici Yardımcısı, Sadık Paksoy da katıldı.



Selahattin Arslan: “Doğru yola girmemizi sağlayacak hayırhahlar edinmeliyiz”

Selahattin Arslan, bu dünyada edineceğimiz arkadaşlıkların bizlerin hem dünyasını hem de ahiretini etkileyeceğine dikkat çekti. Arslan “Etrafımızda bizleri dünya zevkine yöneltmeye çalışan insanlar yerine, bizlerin doğru yola girmesini sağlayacak hayırhahlar edinmeliyiz ki cennete giden yolculuğumuz daha da kolaylaşsın. Cennetin huzur ve mutluluğuna kavuşmak için yapmamız gereken şeyler aslında bizlere dünyada da huzur ve vicdan rahatlığı sağlayacak şeylerdir” dedi.



Sadık Paksoy: “İnsana kuvvet veren Allah’tır”

Soru cevap eşliğinde gerçekleşen etkinlikte Sadık Paksoy, insana kuvvet verenin Allah olduğunu belirtti. Paksoy, “İnsanın ihtiyacı sonsuzdur. İhtiyacı karşılama kudreti sıfır artı birdir. O bir de insanın cüz’i iradesidir. İnsan sadece hareket etmeyi ister ama yine de kuvveti veren Allah’tır” ifadelerini kullandı.