İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın Risale-i Nur okuma programı kapsamında Bangladeş’ten İstanbul’a gelen 15 akademisyen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı ziyaret etti.

Merkez Yerleşke Senato Salonunda düzenlenen programa Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, İDER Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Arslan ve Genel Sekreter Selçuk Uysaler de katıldı.



“Hem kafamız, hem kalbimiz değişti”

Türkiye’de bir haftalık Risale-i Nur okuma programına katılan Bangladeşli heyet, okuma yaptıkları süreç içerisinde yaşadığı duyguları paylaştı. “Okumalarda hem kafamız hem kalbimiz değişti. Okumalardan bu kadar verim alacağımızı beklemiyorduk. Müspet iman hizmetinin bir örneğini görmüş olduk. Beş yaşından 70 yaşına kadar derse gelen öğrenciler çok dikkatimizi çekti. Nesiller arası bağlantıyı koparmayan kuvveti ilk kez burada gördük. Biz de burada öğrendiklerimizi Bangladeş’teki öğrenci kardeşlerimize, çevremize, öğrencilerimize anlatacağız. Ayrıca bizi kabul eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a da çok teşekkür ediyoruz.”  



Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Risale-i Nur gençlere cevap veriyor”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan da konuşmasında Risale-i Nur’un kelam ilmini halka nakletmeyi başardığının altını çizerek “Risale-i Nur gençlere namazı nasıl kılacaklarını değil neden kılacaklarının cevabını veriyor. Risale-i Nur’un müspet hareket metodunu, cihadı manevi olarak kullanıyor olması oldukça dikkat çekiyor. Risale-i Nur gençlere cevap veriyor” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi imkânları hakkında bilgi verildi
 
Programın devamında Bangladeşli heyete Üsküdar Üniversitesinin fakülteleri, bölümleri, fiziki koşulları, eğitim müfredatı ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi çalışmaları hakkında bilgi verildi.  

Toplantının sonunda Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından çıkan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün hazırladığı “Tarhan Ailesi Soy Ağacı” şecere kitabını hediye etti.

Toplu fotoğraf çekimi ardından ziyaret sona erdi.