Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri, alanlarında hazırladıkları projeleri ile TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi, aynı zamanda PROMER Mikrobiyal Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarı asistanı Sıla Arslan’ın “farklı bir yöntem ve mikrobiyal suş kullanılarak yoğurt üretimi” başlıklı projesi, TÜBİTAK 2209-A projesi kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce), PROMER Müdürü Prof. Dr. Tunç Çatal’ın danışmanlığını yürüttüğü araştırma PROMER laboratuvarlarında yürütülecek.



Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkçe Bölümü öğrencileri Samed Refik Sar ve Furkan Meriç'in "In vitro kan beyin bariyerinde demir yığılımına bağlı oksidatif strese karşı gallik asitin koruyucu etkisinin araştırılması" 2209-A projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Projelerin danışmanlığını Moleküler Biyoloji ve Genetik - Bölüm Başkanı Doç. Dr. Belkıs Atasever Aslan yürütecek. Hücre kültürü laboratuvarının kuruluşunun 7. yılında 7. TÜBİTAK öğrenci projesi kabul edildi.

Biyomühendislik bölümünden üç proje 

Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik bölümünden dört öğrenci tarafından yürütülecek üç ayrı proje de TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Dekan Yardımcısı, Biyomühendislik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Sevimlioğlu’nun danışmanı olduğu 4. sınıf öğrencisi Asya Dicle Kaya'nın “Beyaz Çay, Bamya Tohumu ve Kiraz Sapı Bitkilerinin Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi” ve Aybüke Gür'ün “Siyah Çay ve Kekik Çayı Özütleri Kullanılarak Polimerik Nanofiber Sentezi” 2209-A öğrenci projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Dr. Öğretim Üyesi Zihni Onur Çalışkaner'in danışmanlığında bulunan Dilruba Baykara ve Esra Pilavcı'nın “Kitosan ve Bazı Tohum Yağlarının Mikrobiyal Üreme Üzerindeki Sinerjistik Etkilerinin Araştırılması“ isimli 2209-A öğrenci projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Deneysel olarak yürütülecek olan söz konusu araştırmalar, Biyomühendislik Temel ve Uygulamalı Laboratuvarında gerçekleştirilecek.