Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gürbüz, matematik ve bilgisayar bilimi alanlarında çalışan genç araştırmacıları buluşturan The 8th Heidelberg Laureate Forum organizasyonuna katılacak 100 matematikçiden biri olarak seçildi.

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gürbüz, The 8th Heidelberg Laureate Forumunda…

Forum, bilgisayar ve matematik alanında fikirlerin şekillenmesi ve gelişmesi için bir alan oluşturmak amacıyla düzenleniyor. Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gürbüz, Abel Ödülü, ACM A.M. Turing Ödülü, the ACM Computing Ödülü, the Fields Medal, and the Nevanlinna Ödülü sahibi bilim insanları ile The 8th Heidelberg Laureate Forum organizasyonunda bir araya gelecek.

Üsküdar Üniversitesi akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gürbüz, The 8th Heidelberg Laureate Forum katılacak olan 100 matematikçiden biri olarak seçildi. 2013 yılında kurulan HLF, her yıl Heidelberg Laureate Forum Vakfı (HLFF) tarafından organize edilen matematik ve bilgisayar bilimlerinde özenle seçilmiş genç araştırmacıların disiplinlerinin ödülleri ile etkileşime girdiği bir hafta geçirdikleri ağ konferansı.

Bilgi İşlem Makineleri Birliği (ACM), Norveç Bilim ve Edebiyat Akademisi (DNVA) ve Uluslararası Matematik Birliği (IMU) üyelerinden oluşan komite tarafından katılımcıların seçildiği, Heidelberg Laureate Forum organizasyonu ile düzenlenen bu önemli platforma finansal destek Almanya-Klaus Tschira Stiftung (KTS) tarafından sağlanıyor.