Anıt ziyareti

Üsküdar Üniversitesi 15 Temmuz Darbe Girişiminin 4. Yıldönümünde gerçekleştirdiği çok sayıda etkinlikle 15 Temmuzu unutmadı, unutturmadı. Darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu destansı mücadele Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirilen çeşitli program ve faaliyetlerle ele alındı.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ziyaret

Üsküdar Üniversitesi 15 Temmuz Darbe Girişiminin 4. Yıldönümünde ilk olarak Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinesinde 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ziyaret etti.Ziyarete Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka öncülüğünde akademik ve idari kadrodan çok sayıda isim katıldı. 15 Temmuz’da şehit olanlar için hep birlikte dua edildi.

Politik Psikoloji bağlamında darbeler

15 Temmuz “Politik Psikoloji Bağlamında” Panelinde konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) iş birliğinde 15 Temmuz destanının 4. yıldönümünde “Politik Psikoloji Bağlamında Darbeler” başlıklı panel gerçekleştirildi.Panelde konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ülke ve toplum olarak geçmişte yaşadığımız darbelerden mutlaka ders alınması gerektiğini vurguladı.Programa Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra, Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi de konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

“15 Temmuz Şehit Yakınlarının Duygu Durumu Araştırması” Sonuçları paylaşıldı

Üsküdar Üniversitesi ve 15 Temmuz Derneği iş birliği ile yürütülen “15 Temmuz Şehit Yakınlarının Duygu Durumu Araştırması” sonuçları açıklandı.15 Temmuz Derneği, Üsküdar Üniversitesi’nin bilimsel desteği ile şehit yakınlarına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi.Araştırma sonuçları, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Tarık Şebik ve 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Erdim’in katılımı ile düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Araştırmanın çarpıcı sonuçları basının da dikkatini çekti.

Programı izlemek için:

Sergi görseli

Darbe ve Demokrasi sergisi açıldı…

15 Temmuz Darbe girişiminin 4. Yıldönümünde Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke lobi alanında “Darbe ve Demokrasi Sergisi açılışı gerçekleştirildi.15 Temmuz hain darbe girişiminin saat saat kronolojik olarak anlatıldığı sergi, Merkez Yerleşke lobi alanında 13-17 Temmuz tarihleri arasında gezilebilecek.

ÜÜ TV söyleşi

ÜÜ TV’de darbeler üzerine söyleşi programı gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Ağca ve Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü Kulüplerden Sorumlu Yönetici Yardımcısı Sadık Paksoy un katılımlarıyla ÜÜTV’ de Darbeler üzerine söyleşi programı gerçekleştirildi.

15 Temmuz ve Türkiye’de darbeler tarihi masaya yatırıldı.

15 Temmuz şehitleri için fidan dikildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğünün koordine ettiği programda bir başka programda da Üsküdar Hatıra Ormanına 15 Temmuz Şehitler hatırasına, 250 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.