Teknolojiyi yakından takip eden ve eğitimde dijitalleşmeyi önemseyen Üsküdar Üniversitesi, “Eğitimde Dijitalleşme” mottosuyla yeniliklere imza atmaya devam ediyor.

Güncel olarak takip edilen, yeni teknolojilerle donatılmış olan akıllı tahta sistemine geçiş yapan ve devamı için çalışmaları sürdüren Üsküdar Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü, Android ve Windows tabanlı, çift işletim sistemine sahip akıllı tahtaları Üsküdar Üniversitesi öğrencileri için kullanıma hazır hale getirdi.

“Ders envanterine üç boyutlu ulaşma imkânı”

Güncel yazılım programlarından neredeyse iki kat daha güçlü yazılıma sahip olan akıllı tahtalarda akademisyenler ve öğrencilerin faydalanabileceği pek çok alternatif bulunmakta.  Akademisyenler kendi hesaplarıyla oluşturdukları profil ile sanal sınıf açabiliyor, öğrenciler ise telefonlarına gelen kod sayesinde derse katılıp, ders sonrasında akademisyenler tarafından verilen envanterlere ulaşabiliyorlar. Aynı zamanda öğrenciler de canlı bir şekilde derse dâhil olabiliyor, üç boyutlu olarak birden fazla dersin envanterine erişebiliyor.Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde hali hazırda dokuz sınıfta kullanımına başlanan, son teknoloji akıllı tahta sisteminden tüm öğrencilerin yararlanabilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Üsküdarlı öğrenciler her alanda son teknolojiyi kullanıyor…

Öte yandan Üsküdar Üniversitesi, Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü koordinatörlüğünde önemli ayrıcalıkları da öğrencilerine sunuyor. Bilgi Teknolojileri Direktörü Celil Çakmak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Öğrencilerimizin tüm yerleşkelerimizde gelişmiş ve çağdaş bilişim hizmetlerinden en verimli şekilde faydalanmalarını sağlamak için son teknolojileri kullanmaktayız.

- Bütün yerleşkelerimizde kablolu ve kablosuz yüksek hızda internet altyapımız modern cihazlarla sağlanmakta.
- Sınıflarımızda akıllı tahtalar bulunmakta.
- Yerleşkelerimizin her katında bulunan duyuru ve bilgilendirme ekranları ile öğrencilerimizi bilgilendirmekteyiz.
- Bunun yanı sıra gerek SMS gerek ise mobil uygulamamız üzerinden de bilgilendirme yapılmakta.
- Ayrıca, geliştirdiğimiz yazılımlar bulunmakta. Bu yazılımlar ile öğrenci-hoca arasında ödev paylaşma, ders, ders notu, mesajlaşma vb. olanakları sağlamış bulunmaktayız.
- Yine yerleşkelerimizde bulunan alanlarda öğrenci kullanımına açık bilgisayarlar bulunmakta ve öğrencilerimiz araştırmalarını buralarda dilediğince yapabilmekte.
- Her öğrencimize birer üniversite kimlik kartı verilmekte. Bu kimlik kartları akıllı kimlik kartlarıdır. Bu kartlar sayesinde bazı kolaylıklardan yararlanmaktadır.
- Her öğrencimize @st.uskudar.edu.tr uzantılı e-mail adresi tahsis edilmekte.
- Bununla birlikte kullanmaları için 1Tb.onedrive üzerinde alan da tahsis edilmekte.