Kariyer testi

Üsküdar Üniversitesi tarafından 2015 yılından bu yana meslek konusunda kararsızlık yaşayan adaylar için uygulanan Kariyer Testi, büyük ilgi görüyor. İnternet üzerinden uygulanabilen Kariyer Testi, kişinin ilgi ve yeteneklerine uygun mesleği belirlemesine yardımcı oluyor. Bugüne kadar kariyer testini 475 bin aday çözerek geleceğine yön verdi.
 
Üsküdar Üniversitesi, YKS’nin en önemli aşamalarından biri olan tercih döneminde adaylara önemli bir hizmet sunuyor. Üniversite tarafından 2015’ten bu yana uygulanan Kariyer Testi, meslek seçiminde kararsız olan adaylar için önemli bir yol gösterici oluyor.

Yarım milyon kişi çözdü

Kariyer Testini çözen adaylar ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun meslekleri görme şansına sahip olabiliyor. Bugüne kadar kariyer testini 475 bin aday çözerek kariyerine yön verdi.

Kariyer Testi, başarılı olunabilecek alanları belirliyor

Bu test ile kararsız olanlar kendi yetenek ve ilgileri doğrultusunda başarılı olabileceği alanları belirleyebilirken, mesleğiyle ilgili karar vermiş olanlar da o mesleğin kendine ne kadar uygun olup olmadığını test etmiş oluyor.

Kariyer Testi nedir?

“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor. “Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testinde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.

Ece Tözeniş

Tercih danışmanları yol gösteriyor

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi, Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş öncülüğünde 13 kişiden oluşan tercih danışmanları, adaylara bilgi veriyor ve tercihleri konusunda yardımcı oluyor.  14 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek Üsküdar Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günlerinde adaylara meslek seçimi ve tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor.

Kariyer testine aşağıdaki linkten ulaşılabiliyor:
https://uskudar.edu.tr/tr/kariyer-testi