Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Meslek Rotam desteği ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Çevrim İçi Rektör Buluşmaları” kapsamında aday öğrencilerle buluştu. Eğitim Tokat TV Youtube hesabından canlı yayınlanan programda Tarhan, “Senin Tercihin, Doğru Adresin” başlıklı konuşmasında aday öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Eğitim konusunda çok hassas olduklarını vurgulayan Tarhan, “Üsküdar Üniversitesi olarak öğrencilerimize üç diploma veriyoruz. Birinci diploma meslek diploması, ikinci diploma üniversite kültürü diploması, üçüncüsü de İstanbul diplomasıdır.” Dedi.

“Üç diploma veriyoruz; Meslek, Üniversite ve İstanbul diploması”

Üsküdar Üniversitesi olarak öğrencilerine üç diploma verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Tarhan; “Öğrencilerimiz okulu özledi. Okul zamanı ne kadar arada dersleri assalar da şu sıralar kendi aralarında “üniversiteyi özledik” diye sosyal medya da gruplar kuruyorlar. Bu güzel bir şey, üniversite kültürünü öğrenmek. Üsküdar Üniversitesi olarak eğitimde kalite standartlarını önemsemekle birlikte öğrencilerimize üç diploma veriyoruz. Birinci diploma meslek diploması, ikinci diploma üniversite kültürü diploması, üçüncüsü de İstanbul diplomasıdır. Üniversite kültürünü yaşayarak öğrenirsiniz. Biz onun için müfredata Üniversite Kültürü dersi koyduk. Üniversite kültürü dersinde öğrenciler istediği etkinliğe gidiyor, yazılı bir şekilde raporluyorlar. Bu şekilde sosyal beceri kazanıyorlar. Öte yandan İstanbul’un merkezinde olma avantajıyla eşsiz güzelliklerini deneyimleyip, yaşıyorlar.” Dedi.

“Öğrencilerimize iyi insan olmayı öğretmeye çalışıyoruz”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan sözlerinin devamında sadece akademik başarının değil hayat başarısının da insan için çok önemli olduğunun altını çizdi. Tarhan; “İyi insan olmak insanın kendine yaptığı en önemli yatırımdır. Doktor, mühendis, mimar olmak önemli ama daha da önemlisi iyi bir insan olmaktır. Kimya mühendisi olan biri sentetik esrar üretiyor. Hayat başarısı akademik başarı kadar önemlidir. Biz üniversitede gençlere akademik başarıyla birlikte hayatta nasıl başarılı olacaklarını, nasıl iyi insan olacaklarını da öğretmeye çalışıyoruz. Çünkü iyi bir insan olamadıktan sonra mesleğinin de, akademik hayatındaki başarının da bir değeri kalmıyor. İnsanlar bildiklerini hem kendi için hem de vatanı, milleti için kullanmalı.” Şeklinde konuştu.

“Kalitenin önemini anlamak hayatın en önemli bilgisini kazanmaktır”

Kalıcı kalitenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Ben şunu da söylüyorum, kaliteli iş yapınca, insanlar kaliteli olduğu zaman bir şeylere kızsa bile burada kaliteli bir iş yapılıyor diye insanlarda güven oluşuyor. Gençler şu anda şu sohbetimizde kalitenin önemini anlasalar hayatının en önemli bilgisini kazanmış olurlar. Bir insan kaliteli bir iş yapmıyorsa, baştan savma yapıyorsa o iş ‘mış’ gibidir. Bilgi çağında kalitesiz iş yapanlar bir anda saman alevi gibi parlıyor ondan sonra tarihin çöp sepetine atılıp gidiyor. Onun için kalitede de toplam kalite önemli. Kaliteli bir iş yapman önemli değil. Öyle bir iş kurmalısın ki on, yirmi sene sonra da kalitesini korumalı.  Biz Üniversitede bunu yaptık.” İfadelerini kullandı.