Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri gereğince istihdam edilmek üzere 36 öğretim üyesi ve 7 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 43 akademik personel alımı yapacak.

2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri, “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin yürürlükteki ilgili maddeleri ile “öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik” ve Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Usul ve Esasları hükümlerine göre öğretim elemanı alınacak.

Yapılan açıklamaya göre 14 Ocak 2021 günü başlayan başvuru süresi ilanın yayım tarihinden 15 gün sonra sona erecek. Ön değerlendirme tarihi 3 Şubat 2021 araştırma ve öğretim görevlisi kadroları için giriş sınavı 8 Şubat 2021 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise 13 Şubat 2021 tarihinde açıklanacak.

Yapılan açıklamaya göre İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümü için 1 araştırma görevlisi; İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü için 1 Doç. Dr.; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü için 1 Prof. Dr. alınacak.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bölümü için 2 Prof. Dr., 2 Doç. Dr., 2 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi; Endüstri Mühendisliği (İngilizce) bölümü için 1 araştırma görevlisi, Yazılım Mühendisliği (İngilizce) bölümü için 1 Doç. Dr., 2 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi alınacak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Ebelik bölümü için 1 araştırma görevlisi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü için 2 Prof. Dr., 2 Doç. Dr., 2 Dr. Öğretim Üyesi, Perfüzyon bölümü için 1 araştırma görevlisi alınacak.

Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı için 1 Prof. Dr.; Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı için 1 Prof. Dr., 3 Doç. Dr., 2 Dr. Öğretim Üyesi; Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı için 1 Dr. Öğretim Üyesi; Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı için 1 Doç. Dr.; KBB Hastalıkları Anabilim Dalı için 1 Doç. Dr. alınacak.

Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı için 1 Prof. Dr.; Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Endodonti Anabilim Dalı için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı için 1 Dr. Öğretim Üyesi alınacak.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı için 2 Dr. Öğretim Üyesi, Diş Protez Teknolojisi için 2 Dr. Öğretim Üyesi alınacak.