Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal yürütücülüğünde geliştirilen, sosyal medya üzerinden düzenlenen ‘Zaman ve Anlam Boyutlu Yaşam Amaçları’ Anketi ile katılımcıların zaman ve anlam boyutlu yaşam amaçlarının ölçülmesi amaçlanıyor.

Zaman ve anlam boyutlu yaşam amaçlarını ölçmeye yönelik bilimsel çalışmanın bir parçası olan bu çalışmada, tüm dünyada gerçekleştirilen benzerlerinde olduğu gibi başta bilime hizmet etmeyi ardından da bu çalışmaları kendine yol gösterici olarak alacak oyun geliştiricilere yol gösterecek ve dolayısıyla topluma faydalı olmayı hedefleniyor.

Katılımcılara hayal kurup kurmadıkları, hayattaki en büyük istekleri, gelecekle ilgili düşünce ve hedefleri, zorluklarla karşılaştıkları zaman nasıl hareket ettikleri, ihtiyaç ve öncelik sıralamaları, ünlü olma hayali, makam sahibi olmak, öldükten sonra nasıl bir insan olarak anılmak istediği… gibi farklı konuları içeren 28 yönerge/soru yöneltilerek değerlendirme yapmaları istendi.

Anketteki ifadelere “Hiç katılmıyorum”, “Az katılıyorum”, “Orta katılıyorum”, “Çok katılıyorum”, “Tamamen katılıyorum” şeklinde katılım düzeyini belirtmeleri istendi.

 

Ankete katılım için;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCNAPqfKEDPRQQJXiuVIqK3kDaLOtDIdmuDLjlfykL4yMlDw/viewform