Son olarak Üsküdar Üniversitesi 2. Yüksek İnsani Değerler Ödül Töreni için bir araya geldiklerinde uzun uzun sohbet etme fırsatı bulmuşlardı. ‘Meslektaşlarına ve topluma rol model olan şahsiyeti, yaşamı ve çalışmalarından ötürü’ ödüle layık görülmüştü merhum Cüceloğlu. Kendisine takdim edilen ödülü ne denli önemsediğini, “ailedeki çocuk yetiştirme ortamında yaşatılan değerler ve sınıf ortamında, eğitim ortamında yaşayan değerler” ile açıklıyordu. Çünkü O’na göre toplumun geleceğini söz konusu iki değer belirleyecekti. Bu bakımdan insani kavramlarla ödüllendirilmek, Doğan Cüceloğlu nezdinde ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştu.

Cüceloğlu’nun “değerli dostum” diye başlayarak Prof. Dr. Tarhan’a en içten dilekleriyle imzalayıp gönderdiği yeni kitabı “Var mısın?” eline ulaşalı birkaç gün olmuştu ki acı haber tüm Türkiye’de yankı buldu. O’nu sadece sosyal medyada paylaşılan sözleri ve videolarıyla tanıyanların bile gözyaşı döktüğü Cüceloğlu artık gönüllerde yaşayacak, fikir ve eserleriyle gelecek nesillere rol model olacaktı.

“Keşke hayatında da bu kadar bol paylaşım yapılsaydı”

Prof. Dr. Tarhan da can dostunun “güçlü bir yaşam için öneriler” içeren son eserini okurken hem hüzünleniyor hem de O’nun psikoloji alanına sağladığı eşsiz katkılardan dolayı bir kez daha ülkesi adına gurur duyuyordu. Cüceloğlu’nun kariyeri boyunca “hepsi çerçevelenip asılabilecek sözler ve eserler” ortaya koyduğunu ifade ederken, “Topluma çok önemli hizmetlerde bulundu. Keşke hayatında da şu anda yapıldığı kadar bol paylaşım yapılsaydı. Ruhu şad olsun” diyerek Cüceloğlu gibi değerlerimize yaşamında da hak ettiği değeri vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

Üsküdar Üniversitesi ailesinin üyeleri olarak bizler de merhum Doğan Cüceloğlu Hocamıza Allah’tan rahmet diliyor, ülkemizi parlak bir geleceğe taşıyacak nesiller yetişmesindeki rolü için teşekkürü borç biliyoruz…

Tahsin AKSU


Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın video mesajı için: