Z Planı proje yürütücüleri bir kez daha bir araya geldi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın öncülük ettiği toplantıya BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, BOSİAD Yönetim Kurulu üyesi Özgür Şahin, BOSİAD Yönetim Kurulu Asistanı Güzin Özdemir ve BOSİAD Basın Danışmanı Elif Sezgin, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal ile AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörü Halime Usta Yoğun katıldı. Toplantı Üsküdar Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirildi.

Araştırma için yol haritası belirlendi!

Bursa organize sanayi bölgesinde çalışan Mavi yaka ve Beyaz yaka Z kuşağı ile firma yöneticilerinin iş yaşamındaki iletişimlerinde ortak değerlerde buluşmaları, birbirilerini anlamaları için hayata geçirilmesi amaçlanan projede var olan durumun belirlenebilmesi için planlanan saha araştırmasının pilot uygulaması gerçekleşti. Ön sonuçların değerlendirildiği toplantıda araştırmanın sürdürülebilirliği için yol haritası da belirlendi.

Tarhan: “Esnek düşünme becerisinin önemi ortaya çıktı”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Araştırma ön sonuçlarına göre ‘Esnek Düşünme Becerisi’ kazanılmasının önemi bir kere daha ortaya çıktı. Araştırmanın bütünü hakkında bir ön bilgi sağlayan pilot araştırma, yapılacak çalışmalar için önemli veri sağlayacak. 21. Yüzyılda hayatta kalmak, uyum sağlayabilmek için işverenlere yönelik esnek düşünme becerisi eğitimleri verilebilecek. Z kuşağına da bu becerilerin öğretilmesi çok önemli.” Dedi.  Ayrıca Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Z kuşağına sorumluluk alma deneyimlerinin aileler tarafından sağlanması gerekiyor.” İfadelerini de kullandı.

Z Planı Projesinde araştırmalar için birçok ölçek kullanılıyor…

Z Planı kapsamında yapılan araştırmada; Bursa organize sanayi bölgesinde çalışan mavi yaka ve beyaz yaka Z kuşağı ile Z kuşağı yöneticilerine Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal tarafından geliştirilen ‘Çalışma Hayatı Ölçeği’ , ‘Farklılıkları Kabul Ölçeği’ ve ‘Sosyal Medya Kullanımı Ölçeği’ uygulanıyor. Ölçeklerin sonuçlarının Nisan ayında açıklanması planlanıyor. İkinci aşamada ise lise son sınıf ile üniversite son sınıf öğrencilerine ölçekler uygulanarak, çalışma hayatına başlayacak olan Z kuşağının iş yaşamına ve farklılıklara bakış açılarının da yılsonunda açıklanması planlanıyor.

Çalışmanın literatürde yer alması için ulusal ve uluslararası programlara başvurulacak!

Z Kuşağına yönelik yapılan bu işbirliği projesi kapsamındaki akademik çalışmaların önemine dikkat çeken AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörü Halime Usta Yoğun; projenin bu alanda yenilikçi araştırma projelerini tetikleyecek ve yapılan çalışmaların bilimsel araştırma literatüründe yer alması için de ulusal ve uluslararası programlara başvurularak ilerletileceğini kaydetti.

Toplantının sonunda BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, katkı ve destekleri için Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Dr. Öğretim Üyesi Aylin Tutgun Ünal’a teşekkür plaketi takdim etti.