Nevada Üniversitesinden emekli olan Prof. Dr. Yunus Çerngel’in kitapları dünyanın en ünlü yayınevlerince yayınlanıyor ve yaklaşık 20 dile tercüme ediliyor.

Prof. Dr. Yunus Çengel, yılların birikimiyle ülkemizin kronik sorunlarından birisi olan eğitim üzerine düşüncelerini aktarmış ve eğitim sistemimizdeki temel sorunlar ve çözüm yolları; çağdaş bir öğretmenin profili, 21. Yüzyılın temel becerileri konularını ayrıntılı; akıcı ve anlaşılabilir bir dille kaleme aldı.

“Bilgi temelli değişim için okumak şart”

Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, okuyucuyla buluşan kitaba ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu. “Bu kitabı okurken aklıma ‘dünyada değişmeyen tek şey değişimdir’ diyen Efesli filozof Heraklitos (M.Ö. 500) geldi. Filozof Nietzsche de ‘derisini değiştiremeyen yılan ölür’ diyerek onu teyit etmişti. Heraklitos’un hemşerisi Kuşadalı Prof. Dr. Yunus Çengel bir kez daha bizi değişimi anlamaya ve gereğini yapmaya davet ediyor. Yunus Çengel Hoca eğitimde manevi değerleri ihmal etmeyen yeni bir paradigma öneriyor. 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırdığı becerilerin öğrencilerimize kazandırılmasını savunuyor. Tam da bundan dolayı, 21. yüzyılda eğitim bir millet ve ülke için olmak ya da olmamak sorunu haline geliyor. Kitap verdiği mesaj ve değişim için yaptığı davetle sadece eğitimcileri ve öğretmenleri değil; çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünen herkese hitap ediyor. Bilgi temelli değişim için okumak şart! Mütevelli Heyet üyemiz Yunus Çengeli yeni kitabından dolayı kutluyoruz. Bilgi temelli karar vermek için bilgilenmek şart. Bu konuda Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel’in kitabı tercih dönemindeki tüm öğrencilere ve ailelere yardımcı olmaya hazır.”

Felsefe alanına katkı sağlayacak olan eserlere ulaşmak için; 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/gelecegin-egitimi-felsefesi-ve-temel-ilkeleri/586155.html