Türkiye’nin önemli din sosyologlarından Prof. Dr. Yümni Sezen, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta geçmişten günümüze din, iktisat ve siyaset ilişkisini anlattı.

Prof. Dr. Yümni SezenÜsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen “Tarihsel ve Sosyolojik  Süreçte Din,  İktisat ve Siyaset İlişkisi” konulu konferansta Prof. Dr. Yumni Sezen, geçmişten günümüze din, iktisat ve siyaset ilişkisi hakkında tespitlerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen konferansta konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yümni Sezen, toplumlarda tarihsel sürecin etkisiyle kurumların ön plana çıkma konusunda değişkenlik gösterdiğini vurguladı. İlk çağlarda özellikle askeri alanda siyaset kurumunun öne çıktığını belirten Sezen, ortaçağlarda din etkisinin arttığını, modern çağda ise iktisat-siyaset kurumunun öne çıktığını söyledi.

Günümüzde din-siyaset ilişkisi bağlamında bazı sorunların bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Sezen, özellikle Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu’yu bu anlamda hassas bölge olarak nitelendirdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sezen’e program sonunda Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Bacanlı tarafından Hisseden Adam heykeli ve üniversite kütüphanesine yaptığı 2 bin kitap bağışından dolayı teşekkür mektubu verildi. Prof.Dr. Yümni Sezen, öğrencilerle beraber hatıra fotoğrafı da çektirdi.