Üsküdar Üniversitesi Sor - Sorgula -Söz Et Kulübü tarafından düzenlenen söyleşiye katılan senarist Suat Köçer, öğrencilerle sohbet etti.

Üsküdar Üniversitesi Sor -Sorgula -Söz Et Kulübü tarafından düzenlenen programa katılan senarist Suat Köçer, öğrencilerle sinema ve senaryo üzerine sohbet etti.

Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Metin Erksan’ın “Sevmek Zamanı” filminin aşk kavramını alışılmışın dışında işlemiş olması nedeniyle özgün olduğunu belirten Köçer şunları söyledi;

“Sevmek Zamanı filmini özgün kılan şey, aşk kavramını alışıldık ve aşina olduğumuz şekilde işlememiş olması. Yönetmen Metin Erksan, Türk sinemasının çok önemli bir ismi. Yönetmenler çağı olan 1950’li yılların sonu 1960’lı yılların başında Yeşilçam anlayışı gerçekten müthişti.

Film senaryoları çok özgün ve hem Doğu hem Batı’daki kaynaklardan esinlenip yazılmıştır. Kendi dönemine göre çok daha kaliteli ve dönemin diğer yapıtlarının üstünde yapılmış, o dönem anlayışının klişesine göre matematiği çok iyi hesaplanmış.  Sevmek Zamanı filminin arka planında, sahip olduğu mistik tasavvufu söylemleri, madde- mana ve ruh -beden ilişkisinin olduğunu görürüz. Sevmek Zamanı resim içindeki manayı bulmaya yönelik iddialı bir okumayı gerektiriyor.”