Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlenen Tasavvufa Giriş Eğitim programlarına katılan 203 öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldı. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, eğitim programının tezsiz bir yüksek lisans içeriği barındırdığını belirterek katılımcıların gerekli ilgi ve çalışma ile bu alanda sistematik bir bilgi düzeyine ulaşma imkânı yakaladığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenlediği Tasavvufa Giriş I ve II Eğitim programları tamamlandı. 16 hafta süren programda Cemalnur Sargut, Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, Doç. Dr. Semih Ceyhan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Murat Özel ve Eylül Yalçınkaya ders verirken; seminerler kapsamında Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. İsmail Taşpınar, Doç. Sinan Canan, Doç. Dr. Emre Ömürlü, Prof. Dr. Ali Murat Daryal ve Doç. Dr. Seher Aşıcı programa önemli katkılarda bulundu.

Programlara katılan 203 öğrenci belgelerini Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle Rektör Prof Dr. Nevzat Tarhan ve Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyelerinin elinden aldı. Çok sayıda izleyicinin bulunduğu tören, Enstitünün bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaların anlatıldığı bir film ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, Tasavvufa Giriş Eğitim programlarının tezsiz bir yüksek lisans içeriği barındırdığını belirterek katılımcılar açısından gerekli ilgi ve çalışma ile programların sonunda bu alanda sistematik bir bilgi düzeyine ulaşma imkânı bulunduğunu söyledi. Farklı meslek sahiplerini tasavvufun temel konuları ile buluşturarak yeni ilgi ve uzmanlık alanlarına kapı araladığını ifade eden Prof. Dr. Erhan, bahar döneminde Tasavvuf Edebiyatı ve Kültürü Tezli Yüksek Lisans Programı’nın öğrenci kabul etmeye başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise üniversite bünyesinde yapılan diğer çalışmalarla birlikte çıkılan yolda din ve bilime dair konuların birlikte ele alındığını, bu bağlamda çok yönlü çalışmalar başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Tarhan, bu yaklaşımın özellikle psikoloji, nörobilim ve benzeri konulara ilgi duyan kişiler açısından araştırma alanlarında yeni özgün çalışmalara imkân yaratacağı ve farklı bakış açıları geliştireceğini söyledi.

Tören öğrencilere katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.