Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitim Programı başlıyor. Üsküdar Üniversitesi Öğretim görevlisi ve TRT eski başspikeri Emin Baykırkık ve haber spikeri, sunucu Seyhan Karaman tarafından verilecek eğitimler 7 hafta sürecek.

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi verilecek.

TRT eski başspikeri, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Baykırkık ve haber spikeri, sunucu Seyhan Karaman tarafından verilecek eğitimler, Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke’de 21 Şubat 2016 tarihinde başlayacak ve 7 hafta boyunca Pazar günleri gerçekleşecek.

Eğitim programı ile spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyenlerin en iyi şekilde mesleğe hazırlanmasını sağlamak,  işleri gereği televizyon ve radyo programlarına sık sık konuk olan, mikrofon veya kamera karşısına geçen, konferans- seminer veren, sunum yapan kişilerin topluluk karşısında kaygılanmadan konuşabilmeleri hedefleniyor.

Program kapsamında İletişim (Sözsüz İletişim- Sözlü İletişim), Durak-Konuşma Hızı, Konuşma Organımıza Esneklik Kazandırma (Dil-Dudak-Çene Tembelliği), Tekerlemeler, Tonlama (Ses Bükümü), Harflerin Doğru Söylenişleri (Ünlü ve Ünsüzler), Türkçenin Standart Konuşma Kuralları (İstanbul Ağzı), Ses Nefes Denetimi, Doğru Nefes Alma Teknikleri (Diyafram), Yazı Dili ile Konuşma Dili Arasındaki Ayrımlar, Vurgu Kuralları (Vurgu-Anlam İlişkisi), Sesin Etkili Kullanımı, Akıcı ve Anlaşılır Konuşma (Ulama), İyi Bir Konuşma Sesinin Özellikleri, Doğaçlama, Metin Değerlendirme Çalışmaları, Haber Okuma Çalışmaları, Kaynak Kitaplar, Beden Dili-Sessiz İletişim ve Röportaj Teknikleri, Redakte konuları işlenecek. Birçok kanaldan ünlü program sunucuları ve haber spikerleri de eğitime ilaveten konuk olarak deneyimlerini kursiyerlerle paylaşacak.