Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya İletişim Sistemleri Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Nejla Polat’ın koordinatörlüğünde, Anadolu Ajansı’nı ziyaret etti. İletişim öğrencileri çalışmaları yerinde görme imkanı elde ederken ilgililerden de bilgi aldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya İletişim Sistemleri Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Uluslararası İletişim Dersi kapsamında, dersin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejla Polat’ın koordinatörlüğünde Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Öğrencileri, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu karşıladı.

Çelebioğlu iletişimcilere ajansın kuruluşu, yapısı, teknik donanımı, personel durumu, ulusal ve uluslararası şubeleri, uluslararası haber dağılımındaki yeri, konusuna ilişkin ayrıntılı olarak bilgi verdi.

Öğrenciler sonra ajans bünyesindeki bölümleri tek tek gezdi. Bölümlerin çalışmaları konusunda bölüm yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

Önce Ekonomi Haberleri Bölümü’nü ziyaret eden öğrencilere Finans Haberleri editörü Yılmaz Yıldız, bölümün yapısını, çalışmalarını ve haberlerin yapılış sürecini anlattı.

Daha sonra Dünya Haberleri Bölümü’nde Farsça Haberler servisinde Zeynep Biçicioğlu, Arapça Haberler servisinde Ömer Faruk Şimşek ve Orhan Güven, İngilizce Haberler servisinden Tuncay Kayaoğlu; Anadolu Ajansı’nın uluslararası büroları, temsilcilikleri, uluslararası haber dağılımındaki yeri, uluslararası haberlerin toplanma süreci hakkında bilgi verdi.

Görsel Haberler servisinde ise, Ortadoğu ve Afrika Görsel Haber editörü Ogün Yıldız ve Görüntülü Haberler editörü Murat Halezoğlu bölümün işleyişini, ulusal ve uluslararası bazda görsel haberlerin oluşum sürecini, muhabirlerin çalışma pratiklerini anlattı. Son olarak İstihbarat Servisini ziyaret eden öğrenciler servis şefi tarafından, servisin çalışmaları, muhabirlerin haber takibinde uyguladıkları yöntemler ve karşılaşılan güçlükler konusunda bilgilendirildi.