Marmara bölgesinin önemli sanayi merkezi konumundaki Gebze’de iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Üsküdar Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyumda alınacak önlemler, iş sağlığı ve güvenliği konuları masaya yatırıldı.

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, sanayi tesislerinin ağırlıklı bulunduğu Marmara bölgesinde sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliği amacı ile üniversite-sanayi işbirliği hedefi ile Gebze Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa sempozyum dizisinin ilkini gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılan I. İş Sağlığı ve Güvenliği ile Endüstride Proses Güvenliği Sempozyumu’na Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölüm öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ile İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencileri katıldı.

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programları Koordinatörü, ÜSGÜMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan, “İSG Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar ve İş Güvenliği Mühendisliği’”, öğretim görevlisi Nuri Bingöl, “D Tipi Ekipmanlarda Kurulum, Bakım ve Onarım”, öğretim görevlisi Efari Bahçevan “Sayısal Verilerle Risk Analizinde Yaşanan Problem ve Çözümler” ve öğretim görevlisi  Turabi Karadağ “Güvenli İskele Kurulumu ve Esasları” başlıklı sunumlar yaptı.