Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Marmara, Medipol Üniversiteleri ile Bursa Hemşireler Derneği’nin programlarında konuştu.

Prof. Dr. Haydar Sur, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Platformu (Avicenna Platformu) tarafından Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta “Sağlıkta Şiddet ve Psiko-Sosyolojik Boyutları” başlıklı bir sunum yaptı.

Sağlığın bedeni olduğu kadar psikolojik ve sosyal boyutlarının da olduğunu, bunun için sağlık profesyonellerinin hizmet verdiği toplumu ve bireyleri çok iyi anlamış ve çözümlemiş olması gerektiğini vurgulayan Sur, şiddete eğilimli bir toplum haline gelmemizin bir açıdan sıkıntısını da sağlık görevlilerinin çektiğini kaydetti. Prof. Dr. Sur, sağlık hizmeti kullanım kültürü oluşturmamız gerektiğini söyledi.

21’inci yüzyılda sağlıkta yeni meslekler ortaya çıkacak

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Bursa Hemşireler Derneği’nin davetlisi olarak Hemşirelik Haftası Etkinlikleri’ne konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Sur, “Sağlıkta şiddet ve psiko-sosyolojik boyutu” başlıklı sunumunda 21’inci yüzyılda sağlık mesleklerinin kaçınılmaz olarak yaşayacağı değişimlere değindi. Meslekler arası sınırların iyice zayıflayacağını ve birlikte hizmetin oranının artacağını belirttiler.  21’inci yüzyılda yepyeni sağlık mesleklerinin ortaya çıkacağını belirten Prof.Dr. Sur, var olan sağlık mesleklerinin buna kendilerini hazırlayarak yeni rollerini iyice çözümlemesinin ve benimsemesinin önemini vurguladı.

Sağlık yönetiminin önemi

Prof. Dr. Haydar Sur, Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu tarafından düzenlenen 3. Sağlık Yönetimi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ise “21. Yüzyılda Sağlık Yönetimi”ne değindi.

Sağlık yönetiminin öneminin 21’inci yüzyılda giderek arttığını dile getiren Prof. Dr. Sur, kaynakların ve sağlık teknolojilerinin yönetiminin önemi kadar insan kaynaklarının da çehresinin değişeceğini ifade etti.  Sur, 21. yüzyıl sağlık yöneticilerinin iletişim uzmanı, yönetim gurusu, sağlık diplomatı, uzman bir mentor olması gerektiğini söyledi.