Geçen yıl Türkiye Antalya’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nde temsil edilen tek üniversite olan Üsküdar Üniversitesi bu yıl da Çin’de dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen G 20 Zirvesi’ne katıldı. Zirve kapsamında gerçekleştirilen G20/N20 3rd World Brainmapping and Therapeutics Konferansına Üsküdar Üniversitesi’nden konuşmacı olarak katılan Prof. Selahattin Gültekin, “ EEG Entropies and Mental Ilness Relationships” başlığında bir sunum yaptı. Gültekin’in sunumuna ilişkin bulgular ve matematiksel analizleri çok dikkat çekti.

“G20 Liderler Zirvesi" dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip 20 ülkesinin yanı sıra davetli ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Çin’de gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz 2015 yılında Türkiye’de Antalya’da gerçekleştirilen Zirveye bu yıl Çin ev sahipliği yapılıyor.

Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Çin’de gerçekleştirilen G20 Zirvesi’ne Üsküdar Üniversitesi de katıldı. Çin’in Chongqing şehrinde yapılan G20/N20 3rd World Brainmapping and Therapeutics Konferansına Üsküdar Üniversitesini temsilen Tedavisel Beyin Haritalaması Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Gültekin katıldı. Yaklaşık 700 kişi katıldığı ve 50’den fazla bilim insanının sunum yaptığı konferansta tek Türk olan Gültekin, “EEG Entropies and Mental Ilness Relationships” başlığında bir sunum yaptı.

Oldukça ilgi çeken sunumda elde edilen bulgular ve onların matematiksel analizleri katılımcılar tarafından beğeni topladı. Özellikle de Mühendislik ile Tıp’ın bir arada kullanılması ilgi çekti.

Gültekin, Dünya Beyin Haritalamaları Derneği (SBMT) ’nin Mart 2017’de Silicon Valley’deki yapılacak yıllık toplantısında da benzer bir sunum yapacak.