Almanya’nın Köln kentinde bulunan Üsküdar Universty Europe bünyesindeki eğitim faaliyetleri başladı. Köln’deki merkezde gençler kurslarla üniversiteye hazırlanıyor. Merkez, ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik de okul başarılarını artırmak için eğitimler veriyor.

Almanya’nın Köln kentinde bulunan Üsküdar Universty Europe bünyesinde açılan üniversiteye hazırlık kursları, öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Adaylar, Köln temsilciliğinde matematik, Almanca, İngilizce ve Türkçe kurslarıyla sınava hazırlanıyor.

Ders başarıları için de kurslar başlatıldı…

Merkezin yöneticisi Öznur Özcan Yıldırım, Üsküdar Üniversitesi’nin Avrupalı Türklere yönelik yaşama geçirdiği Köln’deki eğitim merkezine gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Yıldırım, “Avrupa’da üniversiteye gitme fırsatı elde edemeyen ya da yüksek öğrenimini Türkiye’de yapmak isteyen gençlerimize büyük fırsatlar sunuyoruz. Üniversiteye gitmek isteyen gençlerimize yol gösteriyoruz. Ayrıca Almanya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin ders başarılarını artırmaya yönelik kurslarımız başladı” dedi.

Anneler uzmanlarla buluşuyor…

Yıldırım, Üsküdar Europa bünyesinde bilgilendirme etkinlikleri düzenlediklerini de belirterek, “Özellikle annelere yönelik faaliyetler başlattık. Üniversitemizin değerli uzmanlarıyla Avrupa’daki kadınlarımızı buluşturuyoruz. Çocuk eğitimi ve psikoloji konusunda seminerler veriyoruz. İlgi çok büyük” diye konuştu.

Şan, piyano ve satranç kursları da veriliyor…

Köln kent merkezindeki modern eğitim merkezindeki derslere yardım kursları uzman öğretmenler tarafından, çağdaş ortamlarda veriliyor.  Ayrıca şan, piyano ve satranç kursları da eğitim faaliyetleri arasında yer alıyor.