Üsküdar Üniversitesi Dünya Ses Günü kapsamında ‘Profesyonel Sesin Eğitimi Korunması ve Tedavisi’ başlıklı bir sempozyum gerçekleştirdi.  Ses; pedagojik, teknik ve medikal tüm yönleriyle önemli isimlerin katıldığı etkinlikte masaya yatırıldı.

Üsküdar Üniversitesi önemli bir bilimsel etkinliğe daha imza attı.

Dünya Ses Günü kapsamında Ses Konuşma ve Yutma Bozuklukları Derneği ve Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği sempozyum Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ses; pedagojik, teknik ve medikal yönleri ele alınırken alanında çok önemli isimler sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot ve Ses Konuşma Yutma Bozuklukları Derneği Başkanı, Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Yelken yaptı.

Geçmişte gerçekleştirilen sempozyumların tarihçesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Konrot, Dünya Ses Günü kapsamında bu yıl Türkiye'de 6 farklı konferans düzenleneceğini, Dünya genelinde 263 etkinlik organize edileceğini söyledi.
Sempozyumunun içeriği ve akışını paylaşan Prof. Dr. Kürşat Yelken de, sesle ilgili her şeyin sempozyumda konuşulduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin çok farklı şehirlerinde yaşayan akademisyen, öğrenci ve ses uzmanlarının katıldığı sempozyuma ilgi çok büyük oldu. Karşılıklı fikir ve bilgi alışverişi şeklinde geçen sempozyumda ses konusunda birçok konu başlıkları halinde tartışıldı.

Uzmanlar en değerli bilgileri katılımcılarla paylaştı

Paneller şeklinde düzenlenen sempozyum üç ana konu başlığı altında düzenlendi.
Op. Dr. Seher Şiri; ses anatomomisi ve fizyolojisi, Doç. Dr. Sevtap Akbulut; ses tedavisinde kullanılan ilaçlar, Op. Dr. Elad Azizli; ses ve reflü ilişkisi, Doç. Dr. Hakan Birkent; profesyonel şarkıcı ve ses eğitimi alan kişilerde görülen ses hastalıkları, Op. Dr. Necati Enver; profesyonel ses hastalıklarında tanı, Prof. Dr. Kürşat Yelken; ses hastalıkları tedavisinde ameliyatın yeri, Prof. Dr. Güzin Gürel; ses türleri, renkleri ve tonları, Gayem Köprücü; güvenli bağırma, Meral Yeşilyurt; ses terapisinde ses hijyeni çalışmaları, Gamze Yeşilli; ses terapisi basamakları, uygulama şekilleri, terapinin değerlendirilmesi, Ayşegül Aral Altıok; şarkı söyleme sırasında endoskopi, değişik şarkı stillerinde lareks ve farenksin hareketi, Nuran Acar; Türk Sanat Müziği üslup ve tavır eğitiminde ses eğitiminin önemi, Erol Saklıca; profesyonel seste terapinin ses bozukluklarının tedavisindeki etkinliği ve tedavide başarıyı etkileyen faktörler, Canan Özgür; vibratonun koro ve opera şarkıcılığındaki yeri, Ardan Beyarslan; sarkı söyleme esnasından heyecandan kaynaklanan nefes alış veriş düzenini değişmesiyle sesin kullanımı, Tuğçem Kar; ses eğitimi sürecinde kişilik özelliklerinin etkileri konusunda sunumlar yaptı.

Panellerin sonunda, etkinlikte sunum yapan panelistlere Üsküdar Üniversitesi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.