AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti ve öğrencilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka tarafından karşılanan Bahçekapılı, İcadiye Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, siyasi gündemi ele aldı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, bu hafta sonu yapılacak olan anayasa referandumu öncesi güncel politik konular üzerine fikirlerini Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

Referanduma katılmayı tüm Türkiye için tarihi bir görev olarak nitelendiren Bahçekapılı, herkesi sandığa gidip oy verme konusunda teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin yakın siyasi tarihi ve ülkenin anayasa hazırlama süreçlerini ele alan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, 16 Nisan 2017'de yapılacak olan anayasa referandumu sonrası ülkede ne gibi değişiklikler hedeflendiğini anlattı.

Yakın geçmişte Türkiye'nin yaşadığı rejim ve hükümet krizlerinden örnekler veren Bahçekapılı, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bu ve benzeri krizlerin artık Türkiye'de yaşanma ihtimalinin en aza ineceğini söyledi. Ülkede devlet tanımının artık değişeceğini de söyleyen Bahçekapılı, ülkenin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu da belirtti.

Toplantının sonunda, Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi ziyaretinden dolayı Ayşe Nur Bahçekapılı'ya bir teşekkür hediyesi takdim etti.