ABD’nin Miami kentinde düzenlenen Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği’nin (SBMT) 13’üncü yıllık toplantısına katılan Üsküdar Üniversitesi’nden 15 kişilik ekip önemli sunumlar yaptı. Ekipte yer alan Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten, “EEG’nin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nda (DEHB) bir biyolojik belirleyici olarak yeri” başlıklı bir çalışma sunduklarını söyledi.

Beynin bilinmeyen sırlarının, Otizm, Şizofreni, Parkinson, Alzheimer gibi önemli hastalıkların araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesi için ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 yılında başlattığı Brain Initiative (Beyin Girişimi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, 8-10 Nisan tarihleri arasında Miami’de yapılan beyin toplantısına katıldı.

Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği’nin (SBMT) 13’üncü yıllık toplantısında 15 kişiden oluşan bir ekiple yer aldı. Ekipte yer alan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikoloji Hastanesi’nden psikiyatri uzmanı Yrd.Doç.Dr. Nüket İşiten, “EEG’nin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nda (DEHB) bir biyolojik belirleyici olarak yeri” başlıklı bir çalışma sunduklarını belirterek şunları söyledi:

“Kliniğimizde takipli bin 800 olgudan 43 olgu dışlama kriterlerine göre elenerek çalışmaya alınmıştır. Bu olgularda DEHB tanısı ve klinik bulguları ile EEG sonuçları; hem tedavi öncesi hem de (en az bir yıllık takip) tedavi sonrası karşılaştırılarak değerlendirilmiştir.  EEG’lerdeki teta/beta oranları;  tedavi öncesi ve sonrasında anlamlı olarak fark  göstermiştir. Hastalığın prognozu açısından bu anlamlı belirleyici fark sonraki bilimsel çalışmalara da yol gösterici olabilecektir.”

 

ÜHA